Keusote tiedottaa: Kellokosken ja Jokelan hoitajan ja lääkärin vastaanottotoiminta ja suun terveydenhuolto suljetaan väliaikaisesti – keskittämällä lisätään valmiutta toimia koronatilanteessa

31.03.2020 klo 14.40

Hoitajan ja lääkärin vastaanottotoimintaa ja suun terveydenhuoltoa keskitetään pienemmiltä terveysasemilta suuremmille, jotta pystymme vastaamaan koronapotilaiden lisääntyneeseen hoidontarpeeseen ja henkilökunnan riittävyyteen.

Hoitajan ja lääkärin vastaanotot keskitetään viikoilla 14 ja 15

Kellokosken, Jokelan, Rajamäen ja Pornaisten hoitajan ja lääkärin vastaanottotoiminta suljetaan ja toiminta siirtyy isommille terveysasemille. Vastaanottotoiminnat siirretään Kellokosken ja Jokelan terveysasemalta Hyrylän terveysasemalle, Rajamäen terveysasemalta Nurmijärven Kirkonkylän terveysasemalle ja Pornaisten terveysasemalta Mäntsälän terveysasemalle. Vastaanottotoimintojen siirrot astuvat voimaan Kellokoskella 2.4., Jokelassa 7.4., Rajamäellä sekä Pornaisissa 7.4. Väliaikaisesti suljettujen vastaanottojen puhelinpalvelut ohjataan niiden toiminnasta vastaaville terveysasemille.

Lääkärin ja hoitajan vastaanottokäynnit toteutetaan toistaiseksi pääosin etävastaanottoina. - Toivomme, että kuntalaiset eivät peru varattuja lääkärin tai hoitajan aikojaan. Terveysasemilta ollaan puhelimitse yhteydessä etukäteen ennen vastaanottoaikapäivää kaikkiin riskiryhmään kuuluviin asiakkaisiin, tarkentaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Hengitystieoireisten potilaiden tulee ottaa yhteyttä koronahoitopuhelimeen. Numero 019 226 0099 on avoinna joka päivä klo 8 - 20. Yhteyttä tulee ottaa, kun ei pärjää kotona kotihoito-ohjeiden turvin. Hengitystieoireisten potilaiden ja kaikkien muidenkin asiakkaiden toivotaan yhteydenottoa ennen saapumista terveysasemalle. Yhteyttä voi ottaa joko Nettipalvelun kautta tai puhelimitse. Näin toimimalla suojaat itseäsi, muita asiakkaita ja henkilökuntaamme.

Suun terveydenhuollon toimintaa keskitetään 6.4.

Kellokosken, Jokelan, Rajamäen, Pornaisten ja Nurmijärven Kirkonkylän hammashoitolat suljetaan ja toiminta siirtyy isompiin hammashoitoloihin. Kellokosken suun terveydenhuolto siirtyy Hyrylään, Jokelan ja Rajamäen suun terveydenhuolto siirtyy Hyvinkään keskushammashoitolaan ja Pornaisten suun terveydenhuolto Mäntsälän hammashoitolaan. Nurmijärven Kirkonkylän hammashoitola siirtyy Nurmijärven Gunnarintien hammashoitolaan. Nurmijärven Klaukkalan terveysaseman hammashoitolassa jatkaa oikomishoito vielä huhtikuun ajan, mutta siirtyy Gunnarintien hammashoitolaan toukokuussa.

Suun terveydenhuollossa ei aloiteta uusia, kiireettömiä hammashoitoja. Uusia tarkastusaikoja ei anneta ja jo varatut tarkastusajat siirtyvät eteenpäin. Keskeneräinen välttämätön kiireetön hammashoito jatkuu hammaslääkärin arvion mukaisesti. Huhtikuun aikana siirrymme antamaan pelkästään kiireellistä hammashoitoa.

Terveiden asiakkaiden kiireellinen hammashoito toteutetaan Keusoten hammashoitoloissa. Korona virukseen sairastuneiden ja altistuneiden kiireellinen hammashoito toteutetaan HUSssa, jonne ohjaus tapahtuu Keusoten hammashoidon hammaslääkäriarvion kautta.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797

Tietoa koronaviruksesta:

• Ajankohtaista Keusoten alueen koronavirustartunnoista www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus

• Kansallinen koronavirusseuranta ja ohjeet kansalaisille, www.thl.fi

• Yleiset hengitystieinfektion kotihoito-ohjeet https://www.terveyskyla.fi/keuhkotalo/tietoa-keuhkosairauksista/hengitystieinfektiot/itsehoito

Takaisin