Kirjastoon etänä: Tuusulan kirjaston tapahtumat siirtyvät verkkoon

Poikkeustilan aikana kirjaston tapahtumia muutetaan kovaa vauhtia virtuaalisiksi. Verkossa järjestettävät tapahtumat ovat avoimia ja niitä voi seurata kuka tahansa. Kevään aikana Tuusulan kirjastoissa järjestetään ääneenlukua, satutunteja, luentoja ja vinkkauksia kaikenikäisille. Tapahtumapaikkoina ovat Facebook, YouTube ja mahdollisesti muutkin kanavat.

Linkit kaikkiin kirjaston virtuaalitapahtumiin löytyvät Tuusulan tapahtumakalenterista, kirjaston verkkosivuilta ja Facebookista. Tapahtumia päivitetään sivuille sitä mukaa kun ne valmistuvat.

Takun ja Jekun koronaturinat

Julkaistaan perjantaisin alk. 3.4. YouTube
Kirjaston maskotit Takku ja Jekku raportoivat kirjaston arjesta poikkeustilan aikana, esittelevät e-kirjastoa, kertovat lempikirjoistaan ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Miten onnistuu Takun ja Jekun ensimmäinen videopuhelu? Linkit tallenteisiin löytyvät kirjaston sivuilta ja kunnan tapahtumakalenterista.

Virtuaalivinkkauksia: lasten- ja nuortenkirjat

Julkaistaan maanantaisin alk. 6.4. klo 12 YouTube
Pääkirjaston kirjastonhoitajat Heli ja Paula vinkkaavat keväällä e-aineistoa, kuvakirjoja, runoja, lasten- ja nuorten romaaneja joka maanantai YouTubessa. Linkit tallenteisiin löytyvät kirjaston sivuilta ja kunnan tapahtumakalenterista.

Lasten virtuaalisatumatkat

To 9.4., 16.4., 23.4. ja 30.4. klo 18 Facebook Live
Jokelan kirjaston satutäti Virpi pitää huhtikuussa satumatkoja virtuaalisesti joka torstai. Kaikki lapset ja lapsenmieliset ovat tervetulleita kuuntelemaan! Satumatkalle voi osallistua kirjaston Facebookissa.

Virtuaaliluento: Elämää Tuusulassa 50-70 vuotta sitten

ke 15.4. klo 10-12 Teams Live
Terveisiä museosta! Pääkirjaston virtuaalisessa senioritapahtumassa 15.4. klo 10 katsotaan museoamanuenssi Jaana Koskenrannan johdolla vanhoja kuvia ja keskustellaan noin 70-50 vuoden takaisesta Tuusulasta ja menneestä elämänmuodosta. Osallistumislinkki löytyy kunnan tapahtumakalenterista.

Lukuviikko: Vartin tarinoita kirjastoista

Julkaistaan 21.-26.4. klo 12 Facebook
Jokelan kirjaston virkailija Virpi lukee Lukuviikolla ääneen Eija Eskolan teosta "Tarinaa kirjastoista ja lukemisesta vuosilta 1910-1970". Kirjasto on saanut kirjailijalta luvan lukemiseen. Noin viidentoista minuutin pituinen valikoima kirjan tarinoista julkaistaan päivittäin tiistaista sunnuntaihin kirjaston Facebookissa.

Lukukeskuksen vuosittainen Lukuviikko järjestetään huhtikuussa virtuaalisena lukufestarina. Juhlimme viikolla 17 lukemisen, luovuuden ja tarinoiden voimaa.

Aikuisten virtuaalisatutunti

ke 29.4. klo 10-11 Facebook Live
Aikuisten virtuaalisatutunnilla kirjaston henkilökunta lukee ääneen novelleja. Tarinoita kuunnellessa voit uppoutua omalle sohvalle ja rentoutua, kutoa tai vain tuijottaa ikkunasta ulos. Nukahtaminenkin on sallittua! Aikuisten satutuntia voi seurata kirjaston Facebookissa.

Piirustuskilpailu: Piirrä Kirre

Osallistu 19.4. mennessä sähköpostilla
Tuusulan kirjastoautotoiminta täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kirjastoauto järjestää Piirrä Kirre -piirustuskilpailun. Parhaat työt palkitaan ja voittajatyö pääsee kuvitukseksi Kirren uuteen aikatauluun. Kuvia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen kirjastoauto@tuusula.fi.

07.04.2020

Takaisin