2000 euron tuki tuusulalaisille yksinyrittäjille

09.04.2020 klo 12.00

NB! Information in English and Swedish (på svenska).
We will publish links to application forms on our website:
www.tuusula.fi

Tuusulan kunta myöntää avustusta yksinyrittäjille, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Tuusulan kunnan osuus valtion ensimmäisen vaiheen 100 miljoonan euron tukibudjetista on 788 179 euroa. Tuki on haettavissa 16.3.–31.8.2020 ajalta syntyneisiin kustannuksiin. Tuusulan kunta on valmistautunut tuen nopeaan käsittelyyn ja maksatukseen yrityksille.

Yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Tuki ei vaikuta yrittäjän työmarkkinatuen saamiseen tai määrään. Työmarkkinatukea yrittäjän toimeentuloon on mahdollista hakea Kelasta.

Kertakorvauksena myönnettävästä 2000 euron tuesta tehdään päätökset hakemusten perusteella, ja sitä haetaan yrityksen kotikunnasta. Yrityksen kotikunta määritellään PRH:n tiedon perusteella. Tuen sähköinen hakulomake avataan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi viikolla 16, ja linkki lomakkeeseen lisätään Tuusulan kunnan verkkosivuille.

Hakulomakkeeseen tulee kirjata seuraavat tiedot:

  • Hakijan perustiedot
  • Toiminnan kuvaus
  • Hakijan aiemmin saamat de minimis -tuet kuluvan vuoden ja kahden edellisen verovuoden aikana
  • Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi (miten yrittäjä aikoo käyttää saamansa avustuksen)

Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:

  • Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
  • Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020

Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa, että tiedot ovat oikeita. Jos yrittäjä tekee kirjanpidon itse, tietojen ei tarvitse olla kirjanpitäjän oikeaksi todistamia, mutta yrittäjän tulee vakuuttaa, että ne ovat oikeita.

Tuen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi ja yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa Suomessa toimivaa päätoimista yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yrittäjä on päätoiminen, jos hän on YEL-rekisterissä tai voi esittää vähintään 20 000 euron vuosittaisen yrittäjätulon tai laskutuksen. Tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellisesta muodosta tai rahoitustavasta.

Lisätietoa:
https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista
https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-yrittajien-oikeudesta-tyottomyysturvaan


Lisätiedot:

Toni Popovic, yritysasiamies, p. 040 314 4406
Kristiina Salo, elinvoimajohtaja, p. 040 314 3019
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi. 

Takaisin