Sivistyksen toimialueen koronavirustiedote koteihin 14.4.2020

14.04.2020 klo 18.20

#uuttakoulua – hankkeessa on koottu etäopetuksen ja poikkeustilanteen hallintaan linkkejä ja materiaaleja. Niihin pääset tutustumaan:  www.uuttakoulua.fi  ja kohta työkalut.

Yksi keskeisimmistä asioista on säilyttää turvallisuudentunne ja pysyä rauhallisena:

Pidä pääsi kylmänä ja säilytä tyyneytesi. Poikkeavassa tilanteessa on helppo panikoitua ja tartuttaa tunnetilansa toisiin. Myös kotona pinna helposti kiristyy. Pienet lapset eivät tule muistamaan poikkeustilan aiheuttajaa, mutta kodin ilmapiiri ja vanhempien hätä jäävät mieleen

Toimi kuten viranomaiset kehottavat ja toista saamaasi viestiä lapsille heidän ikäänsä sopivalla tavalla. Osoita omalla esimerkilläsi noudattavasi ohjeita. Kerro että tilanne on vakava, mutta vältä ylenpalttista päivittelemistä. Tue lapsen turvallisuudentunnetta kertomalla, että pahoista tilanteista on selvitty ennenkin.

Muihin ohjeisiin voit tutustua uuttakoulua.fi

Koulut ja lukio

Pääsiäisen vapaat ovat takana ja opiskelu jatkuu edelleen etäopetuksena valtion linjausten mukaisesti. Erityisen tuen oppilaiden osalta haluamme tarkentaa suunnitelmiamme ja tarkistaa kuinka moni oppilaista käy koulua etä- tai lähiopetuksena nyt pääsiäisen jälkeen. Huoltajille lähetetään tällä viikolla lisäkysely opetuksen järjestelyistä. Tästä tulee lisätietoa Wilman kautta.

Ruokapalvelut

Kouluruokailu järjestetään lähiopetuksessa oleville oppilaille lähiopetusta antavissa kouluissa ja Tuusulan kunta järjestää koululounastukea sitä tarvitseville perheille. Poikkeustilanteen alkuvaiheessa rajasimme koululounastuen taloudellisiin perusteisiin, mutta sitä voivat hakea kaikki ne tuusulalaisten koululaisten vanhemmat, jotka lounastukea tarvitsevat.

Wilman kautta tulleiden ohjeiden mukaan on ilmoitettava tarpeesta, jotta valmistamme riittävän määrän lounaspaketteja. Tuusulan kunnassa on kolme eri jakelupistettä ja lounaspaketit haetaan kerran viikossa. Lounaspaketti sisältää ruokaa koko viikolle. On tärkeää, että noudettaessa lounaspaketteja pidetään huolta turvaväleistä. Lounasta ei tule hakea flunssaisena ja mukaan tulee ottaa oma kassi tuotteille.  

Viikoille 17−18 lounastuen tarpeesta voi ilmoittaa ke 15.4.2020 kello 12.00 mennessä koteihin toimitetulla linkillä. Tämä tieto on ollut ma 13.4. lähtien Wilmassa myös erillisenä tiedotteena.

Vapaa-aikapalvelut

Toisin kuin viime viikon tiedotteessa kerrottiin Tuusulanjärven vuokrasoutuveneitä ei tällä hetkellä ole vuokrattavissa.

Takaisin