Sivistyksen toimialueen koronavirusviesti koteihin 16.4.2020

17.04.2020 klo 07.25

Tiedote on jaettu Daisyn ja Wilman kautta huoltajille. 

Kultsua etänä

Kulttuurikasvatussuunnitelmaa Kultsua toteutetaan koronasta huolimatta.

Koronaviruksen takia kevään 1.- ja 6.-luokkalaisten kulttuurikasvatussuunnitelmaan liittyvät retket on peruttu, mutta ohjelman voi onneksi toteuttaa virtuaalisesti. Kissa vieköön, mitä historiaa -oppipaketti sisältää kolme videota lisätehtävineen. Ne sopivat sekä varhaiskasvatukseen että alaluokille. 6.-luokkalaisille on tarjolla Kuvataiteen monet viestit -oppipaketti, joka tarjoaa tietoa Kalevalan sankareista ja sankarittarista sekä ideoita vaikka Sammon luomiseen. Kulttuurikasvatus on meille Tuusulassa tärkeää.

Etäopeteksen arviointi ja palaute

Parin viikon etäopetuksen jälkeen kysyimme koulujen oppilailta, huoltajilta ja opettajilta palautetta siihen asti toteutetuista etäopetusjärjestelyistä. Kyselyt toteutettiin kouluittain, jotta etäopetuksen kehittäminen palautteen mukaisesti olisi mahdollisimman ripeää ja joustavaa. Kiitämme kaikkia palautteesta ja yhteistyöstä toiminnan kehittämisessä. Näkemyksemme mukaan monia palautteessa esiin tulleita asioita on voitu jo kehittää parempaan suuntaan nyt kun etäopetusta on toteutettu pidempi aika ja hyviä käytänteitä on noussut esiin.

Suurin osa eri ikäisistä oppilaista kokee, että opettaja on ollut häneen yhteydessä sopivasti. Tehtävien määrä ja ohjeiden ja tehtävien löytäminen on tuntunut alun epätietoisuuden jälkeen asettuvan sujuvaksi ja sopivaksi.  Enimmäkseen oppilaat kertoivat saaneensa tehtäviksi kirjallisia tehtäviä vihkoon tai kirjaan tehtäväksi, kirjallisia tehtäviä tietokoneella tehtäväksi, videoiden katsomista, oppimispelien pelaamista, lukemista ja ulkoilua. Opettajalta saatava henkilökohtainen apua ja tuki on riittänyt osalle hyvin, mutta moni kaipaa myös suurempaa määrää apua. Videoyhteyden kautta saatu kontakti oli useimpien oppilaiden mielestä paras tapa oppia asia ja saada tukea, jos jokin asia on jäänyt epäselväksi.

Pääosa huoltajista oli tyytyväisiä oppilaiden saamiin ohjeisiin ja työmäärään, joskin alussa niitä koettiin olevan runsaasti ja niihin kuluva aika vaihteli paljon. Alun viestintää toisaalta kiiteltiin, mutta Wilma-viestinnän runsaus on tuntunut myös uuvuttavalta. Tehtävien antamisen lisäksi opettajan kasvokkaista opetusta videoyhteyden välityksellä kaipaavat monet huoltajatkin. Moni huoltaja on vapaissa kommenteissa kiittänyt opettajia ja ohjaajia heidän antamastaan tuesta tässä haastavassa tilanteessa.

Kaikki osapuolet, oppilaat, huoltajat ja opettajat, ovat huomanneet, kuinka tärkeää on saada poikkeusoloissakin tuntea kuuluvansa kouluyhteisöön. Arvokkaina on pidetty hetkiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden jutteluun tai yhdessä tekemiseen etäoloissakin. Laitteiden ja ohjelmistojen käytön oppiminen on vienyt alussa aikaa, mutta niihin panostaminen alkaa nyt näkyä rutiinina. Toistuvat tavat luovat päiväjärjestykseen ryhtiä.

Lukio

Tuusulan lukiossa järjestetään kaikissa kolmessa toimipisteessä (Hyrylä, Jokela ja Kellokoski) tilaisuudet uusille ylioppilaille seuraavasti:

  • la 30.5. klo 11.00 kokonaan verkossa tapahtuva tilaisuus
    • toimipisteet järjestävät omat tilaisuutensa verkossa
  • la 29.8. klo 11.00 Ylioppilasjuhla
    • toimipisteet järjestävät omat tilaisuutensa

Tilaisuuksien sisältö suunnitellaan kevään aikana ja siitä tiedotetaan valmistuvia ja heidän perheitään

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa läsnäolevien lasten määrä on hieman noussut. Tänään päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa on ollut yhteensä 384 lasta. Varhaiskasvatusyksiköiden huoltajille tiedotetut kehittämispäivät on kaikki kevään osalta peruttu.

Toukokuun osalta teemme huhtikuuta vastaavan lasten läsnäolokyselyn. Kyselystä tiedotetaan lisää ensi viikolla.

 

Yhteistyöterveisin,
Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

 

 

Takaisin