Tuusula osallistuu luonnon monimuotoisuuden päivän 22.5. viettoon – lähimetsät kutsuvat asukkaita

22.05.2020

Tuusulan kunta osallistuu 22.5. vietettävään kansainväliseen luonnon monimuotoisuuden päivään. YK:n yleiskokouksen julistaman päivän tarkoituksena on tuoda esiin luonnon monimuotoisuutta, tehdä asukkaille tutuksi ympäristön suojelua ja kestävää luonnon hyödyntämistä sekä mahdollisuuksia tutustua omaan lähiluontoonsa. Tuusulan alueelta löytyy runsaasti erilaisia mahdollisuuksia tutustua luonnon monimuotoisuuteen  astu metsään ja löydä sen mahdollisuudet. 

Tuusulan lähimetsävinkkejä koottu yksiin kansiin

Lähiluonto ja metsät ovat nousseet erityisesti tänä keväänä, koronavirusepidemian aikana, kullan arvoisiksi hyvinvoinnin lisääjiksi ja monien viikonloppuretket ovatkin suuntautuneet kokoontumisrajoitusten vuoksi myös metsiin ja ulkoilualueille, joissa on ollut perinteisesti vähemmän kävijöitä.  
 
Toukokuussa vietettävä luonnon monimuotoisuuden päivä on oivallinen hetki lähteä retkelle omaan lähimetsään ja löytää sen mahdollisuudet. Löydät koostamastamme materiaalista muutamia ehkä sinullekin vieraampia monimuotoisia lähimetsäkohteita. Osa niistä on luonnonmukaisia, ja saattanet löytää vain polun aihion luonnonrauhan keskeltä, ja osa kohteista on puolestaan selkeästi reititettyjä ja tarjoilevat myös muita hyvinvointi- ja virkistysmahdollisuuksia, kuten kuntoilulaitteita tai nuotiopaikkoja. Tutustu Tuusulan lähimetsiin www.tuusula.fi/lahimetsat.

Nouda oma kartastosi Tuusinfosta 

Lähimetsävinkkejä on koottu teemapäivänä julkaistavaan Tuusulan lähimetsät -kartastoon. Voit noutaa omasi Tuusinfosta (Autoasemankatu 2) maanantaista torstaihin klo 8.00−15.00 ja perjantaisin klo 8.00−12.00. Kartassa on vinkkien ja metsäalueiden lisäksi tietoa myös luonnon hyvinvointivaikutuksista ja jokamiehenoikeuksista.   
 
Tuusulan kunta omistaa puistometsiä noin 380 hehtaaria ja talousmetsiä 1100 hehtaaria. Voit tutustua alueisiin ja niiden mahdollisuuksiin myös verkossa:  
Karttapalvelu 
Suunnistuskartat  
Virtuaali-Tuusulan luontokohteet 
- Lähimetsien vinkkivideot TuusulaOfficial Youtube -kanavalla

Lue lisää Tuusulan lähimetsistä: www.tuusula.fi/lahimetsat 

 

Takaisin