Tuusulan kirjastotilat avataan 1.6.

Tuusulan kirjastojen tilat ja kokoelmat avataan asiakkaille ja kirjastoauto lähtee iltareiteille 1.6.2020. Samalla kirjasto siirtyy kesän aukioloaikoihin.

Turvallista kirjastoasiointia

Koska poikkeusolot yhä jatkuvat, asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään kirjastossa erityistä huomiota ja joitakin palveluja saatetaan rajoittaa. Turvallisuus varmistetaan rajaamalla tarvittaessa asiakasmääriä, asettamalla turvaetäisyyksiä ja ohjeistamalla hygieniasta. Siivousta ja asiakkaiden käytössä olevien laitteiden puhdistusta tehostetaan kirjastotiloissa.

Ohjeita asiakkaille:

  • Tule vain terveenä kirjastoon.
  • Muista huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Kirjastossa on tarjolla käsidesiä.
  • Käytä itsepalvelua ja minimoi kontaktit. Pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Kirjaston maksuja maksaessasi käytä käteisen sijaan maksukorttia.

Hallituksen linjauksen mukaisesti julkisia tiloja, kuten kirjastoja, saa avata 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain. Noudatamme THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Kirjastoauto palvelee rajoitetusti

Kirjastoauto lähtee iltareiteille 1.6. Käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan myös kirjastoautossa, ja autoon pääsee sisälle vain yksi perhe tai kaksi asiakasta kerrallaan. Varausten tekemistä etukäteen suositellaan asioinnin helpottamiseksi.

Ryhmät ja kokoustilat

Ryhmiä ei kirjastossa oteta vastaan. Pääkirjaston kokoustiloja on mahdollista käyttää 1.6. alkaen. Kokoustilojen käyttäjämääriä rajataan; kokoustila Einariin mahtuu 20 ja Lauraan 15 henkilöä kerrallaan.

Kirjaston tapahtumat kesällä

Tapahtumia järjestetään vain ulkona turvavälit huomioiden. Kirjaston henkilökunta polkaisee kirjastopyörällä kylille kesän aikana – ohjelmaa on Tuusulan puistoissa sekä lapsille että aikuisille. Tapahtumat löytyvät Tuusulan tapahtumakalenterista.

Kesän aukioloajat Tuusulan kirjastoissa 1.6.-9.8.

Pääkirjasto
ma-to 9–19, pe 9–18, la/su suljettu.
Itsepalvelu 9–10. Lehtisali avataan klo 8. Palautusluukku on kiinni la/su.
Jokelan kirjasto
ma, ti, to 13–19, ke, pe 10–16, la/su suljettu.
Kellokosken kirjasto
ma, ti, to 13–19, ke, pe 10–16, la/su suljettu.
Kirjastoauto
Vain iltareitit 1.6.-28.6. ja 3.8.-16.8. Kirjastoauto kesätauolla 29.6.-2.8.

26.05.2020

Takaisin