Koulujen päättäjäisviikonloppu lähestyy – kiinnitä huomiota edelleen koronavirusepidemian rajoituksiin

28.05.2020 klo 08.35

Koulujen ja oppilaitosten lapset ja nuoret aloittavat tämän viikonlopun jälkeen kesäloman vieton, kun koulujen päättäjäisiä vietetään lauantaina 30.5. Tuleva viikonloppu tulee poikkeamaan monin tavoin aikaisempaan totutusta niin koulujen päätöstilaisuuksien kuin vapaa-ajanvietonkin osalta, kun koronavirusepidemian ehkäisemiseksi laaditut rajoitukset ovat vielä voimassa Suomen hallituksen päätösten mukaisesti. Kokoontuminen on rajoitettu kuun loppuun asti 10 henkilöön.

Koulujen päätöslauantaita vietetään osin etäyhteyksien kautta

Koulujen perinteiset kevätjuhlat ovat tältä keväältä peruttu, mutta koulut ovat toteuttamassa lauantain 30.5. lukuvuoden päätöstilaisuuksia uusilla tavoilla luokkakohtaisten tilaisuuksien, tilaisuuksien porrastamisen ja livelähetysten muodossa.

Tuusulan kulttuuripalvelut tarjoaa ala- ja yläkouluille sekä lukiolle striimattuja musiikki- ja runoesityksiä Rantatien maisemista, joita seurataan omissa ryhmissä etäyhteyksien kautta ennen todistusten ja stipendien jakohetkiä. Lisäksi kouluilla on tiedossa koulukohtaisia omia virtuaalisia ohjelmanumeroita ja puheita kesälomatunnelman nostattamiseksi. Yläkouluihin seuraavana lukuvuonna siirtyvät ja peruskoulunsa päättävät oppilaat huomioidaan todistusten lisäksi myös perinteisin kukituksin. Luokkakohtaisista tilaisuuksista on mahdollista lähettää koteihin myös livelähetystä Google Meet -etäyhteyksien kautta. Näin myös perheenjäsenet pääsevät seuraamaan lastensa todistusten saantihetkeä, koska tänä keväänä koululle saapuminen ei ole mahdollista. Huoltajilta pyydetään erikseen luvat lasten näkymisestä livelähetyksissä ja nämä toteutetaan luokkakohtaisesti mahdollisuuksien mukaan.

Lukion toimipisteissä kevät- ja ylioppilasjuhlia vietetään tulevana lauantaina ainoastaan etäyhteyksien kautta. Juhlinta jatkuu poikkeuksellisesti elokuun lopulle suunnitelluissa juhlissa. 

Alueellisella nuorisotyöllä ohjelmaa Discord-kanavalla

Tuusulan alueellisen nuorisotyön Discord-kanavalla on tarjolla nuorille ohjelmaa perjantaina 29.5. ja lauantaina 30.5. Siellä järjestetään muun muassa Counter Strike -turnaus ja paljon muuta ohjelmaa kuten tietovisoja palkintojen kera.

Löydät tiesi Tuusulan nuorisotyön Discord-kanavalle täältä:
www.tuusula.fi/nuoret

Päättäjäisviikonlopun viettoon vaikuttavat koronavirusrajoitukset

Itä-Uudenmaan poliisi on varautunut entiseen tapaansa koulujen päättymisen juhlintaan alueellaan, vaikkakin koronavirusepidemian vuoksi voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia toivotaan noudatettavan laajasti. Kaupunkien ja kuntien nuorisopalvelut osallistuvat yhdessä poliisin kanssa viikonlopun valvontaan. Myös Tuusulan alueellisen nuorisotyön työntekijät liikkuvat nuorten suosimilla paikoilla.

Poliisi suosittelee huoltajia keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa päättäjäisviikonlopun kokoontumisesta. Mahdollisen juhlinnan pelisäännöt ja poikkeusolosuhteiden rajoitukset ja suositukset tulee ottaa huomioon ja muistaa, että vaara koronaviruksen suhteen on vielä olemassa.

Lue lisää Itä-Uudenmaan poliisin 26.5. julkaisemasta tiedotteesta.

Tuusulan kunta toivottaa lapsille ja nuorille hyvää kesälomaa ja lämpimästi onnea peruskoulunsa päättäville ja valmistuville!

Lisätiedot:
pormestari Arto Lindberg, p. 040 314 3101
sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara, p. 040 314 3401

Takaisin