Tuusulan oma laulu julkaistaan Tuusula-päivänä 22.7.2020

05.06.2020

Tuusulalle on sävelletty oma laulu Mun Tuusula, joka julkaistaan Tuusulan kunnan virallisena juhlapäivänä musiikkivideon ja äänitallenteen muodossa osana Tuusula-viikkojen ohjelmaa.

Alkukeväänä valmistunut kappale, Mun Tuusula on kuoroteos, jonka on säveltänyt monipuolinen musiikkiteatterin ammattilainen, säveltäjä ja muusikko Salla Markkanen. Kappaleen sanat on koottu vuoden 2017 tuusulalaisten nelosluokkalaisten runosalkoon kirjoittamista runoista. Runosalko oli Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelman kotiseuturetkien yhteisötaideteos.

Kuoroteos, joka muotoutui ajan hengen mukaan virtuaalitoteutukseksi

Laulun tekoprosessi on edennyt vuosi kerrallaan, ja projekti muotoutui tänä keväänä ajan hengen mukaisesti virtuaalitoteutukseksi. ”Laulusta tehdään lisäksi sen sanojen mukaisesti Tuusulan kulttuuria ja maisemia kuvaava musiikkivideo, joka julkaistaan Tuusula-päivänä”, kertoo kulttuurituottaja Pilvi Hokkanen.

Mun Tuusula laulu on äänitetty paikallisessa Lammaskallion Audio -studiossa. Äänitteestä ja videosta vastaa Mimix Studion Jyri Sariola. Projektin laulajiksi valikoitui Tuula Saarensolan (Naiskuoro Tuulahdus) johdolla Tuusulan kuorojen laulunjohtajat Taina Piira (Tuusulan Mieslaulajat) ja Arja Virtanen-Haapasalmi (Viihdekuoro Essut) sekä Eero Hartikainen, Erja Hartala, Jussi Miilunpalo ja Heikki Kulo.

Sävellys on sovitettu sekakuorolle, koska kuorotoiminta on vahva osa Tuusulaa, mutta soveltuu laulettavaksi myös pianon säestyksellä, ja sen toivotaan jäävän elämään paikallisten juhlien yhteislauluna. ”Taustalla oli ajatus, että Tuusulan kolme kuoroa tulevat esittämään kappaletta yhdessä isona kuoroteoksena, ja siksi laulajiksi valikoitui lähtökohtaisesti Tuusulan kuorojen johtajat lisämausteineen. ”, kommentoi kulttuurituottaja Pilvi Hokkanen.

Mun Tuusula

 Kuva: Pilvi Hokkanen, Mun Tuusula -laulajat

 

Kappale on kuultavissa linnunpöntössä, sanat jaossa kirjastoissa

Mun Tuusula -kappaletta pääsee kuulemaan luonnon helmassa Fjällbon puutarhassa. Laulu soi linnunpöntössä 22.7.-2.8.2020 osana Tuusula-viikkojen ohjelmaa. Lisäksi sanat ovat esillä ja saatavilla Tuusulan kirjastoissa. Musiikkivideo julkaistaan keskiviikkona 22.7. klo 12 Tuusulan virallisissa viestintä- ja somekanavissa ja julkisilla infonäytöillä. Videossa on tekstitys.

Seuraa Mun Tuusula projektia ja sen etenemistä Tuusula-päivä 22.7.2020 Facebook-tapahtumassa ja Tuusulan kulttuuripalveluiden nettisivuilla.

Tuusula-viikkoja vietetään ja juhlitaan kahden viikon ajan 20.7. – 2.8.2020. Tuusula-päivän ympärille rakentuva tapahtumakokonaisuus tarjoilee monipuolista ohjelmaa eri puolilla Tuusulaa. Ohjelmaa järjestävät tuusulalaiset kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset, museot sekä Tuusulan kulttuuripalvelut. Ohjelmassa on mm. Tuusula-päivän museoiden avoimet ovet, yhteislaulutilaisuuksia ja konsertteja. Lue lisää täältä.

Lisätiedot:

Kulttuurituottaja Pilvi Hokkanen
p. 040 314 3437, pilvi.hokkanen@tuusula.fi

Takaisin