Tuusulan asuntomessulähettiläiden tunnelmia ensimmäisistä messuviikoista

14.08.2020

Tuusulan kunta käynnisti keväällä 2020 asuntomessulähettiläiden haun, joka toi tullessaan lähes 40 innokasta lähettilästä. Tuusulalaiset tai vahvan siteen Tuusulaan muodostavat lähettiläät aloittivat toimintansa keväällä. Viimeisimpien kuukausien ajan he ovat tutustuneet Asuntomessujen oheiskohteisiin ja kunnan eri kohteisiin sekä kierrelleet ensimmäiset messuviikot aktiivisesti tutustumassa messukoteihin ja -alueeseen jakaen ensitunnelmiaan sosiaalisen median kanavissaan.  

Asuntomessulähettiläät tuovat Tuusulalle ja Asuntomessuille näkyvyyttä  

Asuntomessulähettiläät toimivat vapaaehtoistehtävässä toteuttaen lähettilään tehtäväänsä omien varsinaisten töidensä ja muun elämänsä rinnalla. Lähettiläät ovat saaneet käyttöönsä liput, joiden avulla he voivat piipahtaa messualueella omien aikataulujensa mukaisesti messujen aukioloaikoina. Asuntomessulähettiläät antavat oman merkittävän panoksensa Tuusulan Asuntomessujen näkyvyydelle.  

– Lähettilästoiminta on yksi keino asukkaille kertoa kotikuntansa asioista ja palveluista. Tuusulassa on jo aiempaakin kokemusta lähettilästoiminnasta, mutta on aina yhtä hienoa nähdä, miten innokkaasti lähettiläät lähtevät mukaan ja rikastuttavat kunnan imagoa ja some-palstoilla käytävää keskustelua, yhteisömanageri Katja Repo kertoo. Asuntomessulähettiläiden some-postaukset ovat avanneet ihan uusia näkökulmia messukoteihin ja alueen muihin kohteisiin, kannattaa laittaa seurantaan, jatkaa Repo.  

Messulähettiläät ovat saaneet koulutusta, jossa heidät perehdytettiin Tuusulan Asuntomessuihin ja Tuusulan kunnan brändiin. Lisäksi heillä oli mahdollisuus osallistua valokuvauskoulutukseen ja eri puolille Tuusulaa järjestettyihin tutustumismahdollisuuksia.
 
Asuntomessulähettilään näkökulmasta toiminta on monipuolista ja omia kokemuksia rikastuttavaa, mutta vielä monille vierasta. Messulähettiläät ovat Asuntomessujenkin historiassa ensimmäiset.
 
– Kun kulkukortissa lukee asuntomessulähettiläs, olen saanut aika monelle ihmettelijälle kertoa, mitä se tarkoittaa. Olen kertonut, että olen lupautunut kertomaan Asuntomessuista omalla äänelläni ja omalla näkökulmallani. Minulle ei makseta palkkaa, mutta pidän siitä, että saan kertoa hyvistä kokemuksistani kotikunnassani. Samalla tutustun uusiin ihmisiin – niin Tuusulan kunnan puolelta kuin muihinkin lähettiläisiin ja paikallisiin yrittäjiin – ja kasvatan verkostojani. Yhteisöllisyyden kehittäminen kiehtoo ja saan tässä samalla havainnoida, miten sitä Tuusulassa hoidetaan. Meillä tätä kehitystyötä on viety hienosti eteenpäin ja mielestäni se näkyy erityisesti parempana asumisviihtyvyytenä, kokoaa Tuusulan asuntomessulähettiläs Mari Niemi rooliaan lähettiläänä. 

Asuntomessulähettiläiden ensitunnelmia ja karttuneita kokemuksia 

Haastattelimme lisää Mari Niemeä, yhtä asuntomessulähettiläistämme, hänen ensikokemuksistaan kahdelta ensimmäiseltä messuviikolta. Niemi on toiminut Tuusulan asukaslähettiläänä aivan toiminnan alusta saakka vuodesta 2017 lähtien ja kiinnostui asuntomessulähettiläs-mahdollisuudesta välittömästi kuultuaan sellaisia olevan haussa. Erityisenä ponnahduslautana tarttua asuntomessulähettilään toimeen toimi messutapahtuman suuruusluokka ja halu jakaa Tuusulan hyviä asioita eteenpäin. Mari Niemi on myös innokas asuntomessukävijä monen vuoden ajalta.  
 
Ammattimielessä Niemeä on kiinnostanut Asuntomessujen asiakaskokemus. Tapahtumajärjestämisen konkarina häntä kiinnostaa Asuntomessujen turvallisuus ja itse messukokemus. Messukokemus voi koostua matkoista messualueelle ja käynnistä itse messualueella, mutta myös niiden ympärille kietoutuvista messuvieraan kohtaamista muista palvelumahdollisuuksista kuten majoitus- ja ravintolapalveluista sekä messupaikkakunnan matkailukohteista.   
 
Tuusulanjärven Rantatie toimii Tuusulan Asuntomessujen virallisena oheiskohteena ja kutsuu messuvieraat tutustumaan alueen taiteilijakoteihin ja kohteisiin. Tutustu: www.halosenniemi.fi/tuusulanjarvenrantatie 

– Ilokseni olen huomannut, että asuntomessuilla on tosi hyvä boogi: järjestelyt pelaavat, työntekijät ovat ystävällisiä ja hymyileviä, ja turvallisuusasiat on todella hyvin huomioitu. Asioita on todella mietitty ja se näkyy, iloitsee Mari Niemi ensimmäisten messuviikkojen kokemuksistaan.  
 
Tarkastellessa itse messualuetta ja esittelyssä olevia messukoteja, on Niemen mielestä alue sopivan kompakti ja talot sisustukseltaan monipuolisia. Yhteisöllisen asumisen näkökulmat ovat mielenkiintoisia ja messuviikkojen teemat tulevaisuuteen katsovia.  

Toinen asuntomessulähettiläistämme, Tapio Rinne, omaa vahvat juuret Tuusulassa järjestettyihin Asuntomessuihin. Rinne muutti perheineen Tuusulaan kautta historian ensimmäisten vuoden 1970 Asuntomessujen messualueelle. Tapio Rinne on kiinnostunut tuoreimmilla Asuntomessuilla erityisesti arkkitehtuurista ja onkin kuvannut messualueen rakentumista jo alkutekijöistä lähtien jakaen tunnelmiaan omissa sosiaalisen median kanavissaan.  
 
– Asuntomessut tapahtumana jättää rakennetulle alueelle piirteitä, jotka jäävät nähtäville pitkäksi aikaa; ympäristön suunnittelu, istutukset ja kivetykset – eri tavoin kuin muutoin alueelle tulisi. Nämä ovat hyvin vielä näkyvissä myös edellisessä Tuusulan Asuntomessujen kohteessa Nummenharjussa, kertoo Rinne. Itse rakentaminen edustaa tälle ajalle tyypillisiä pientaloja. Teema on puutalot, ja on mukava huomata, kuinka usea talo on eri värinen kuin viereinen talo, tämä tuo elävyyttä alueelle. Pystyprofiili-ikkunoita näkyy, ja niiden lisääntyminen ilahduttaa, jatkaa Rinne kokemuksistaan Tuusulan tämän vuoden Asuntomessuista. 

Aktiiviset asuntomessulähettiläät ovat jakaneet messutunnelmiaan omissa sosiaalisen median kanavissaan ja verkostoissaan käyttämällä muun muassa tunnisteita #asuntomessulähettiläs ja #messulähettiläs.

Lisätiedot: 
Katja Repo, yhteisömanageri, katja.repo@tuusula.fi, p. 040 314 3048 
Paula Miettinen, vs. viestintäpäällikkö, paula.miettinen@tuusula.fi, p. 040 314 2004 

Takaisin