Rykmentinpuiston taideohjelma näkyy asuntomessualueella ja sen läheisyydessä

17.08.2020 klo 12.30

− Seuraavaksi käynnistyy Satu-Minna Suorajärven integroidun taidekokonaisuuden suunnittelu. Kokonaisuus tulee esille Tykkimiehenraitille asuntomessualueen läheisyydessä. Tämän talojen reunustaman aukion kokonaissuunnittelu tehdään syksyn aikana ja toteutetaan rakentamisen aikataulussa 2021, kertoo intendentti Minna Tuominen.

Rykmentinpuiston taideohjelman puitteissa Tuusulan asuntomessujen 2020 alueella ja alueen läheisyydessä on esillä taidetta useassa eri sijainnissa. Aiemmin on installoitu mm. Pekka Jylhän Auringonsilta teos Rykmentinpuistotien varteen ja Michael Johanssonin Some Assembly Required - Déjà Vu, 2020 Pikkukarhunniityn ja hulevesipuiston kohdalle.

− Satu-Minna Suorajärvi valittiin toteuttajaksi, sillä hän käsittelee teoksissaan liikettä, aikaa ja muodonmuutoksia − nyt idean lähtökohtana on ääniaallot. Jännittävää nähdä, miten tätä sovelletaan koko aukion suunnittelussa, Tuominen sanoo.

− Satu-Minna on ensimmäisiä kuvanveistäjiä, jotka hyödyntävät digitaalista tekniikkaa perinteisen kuvanveiston rinnalla. Hän mallintaa ja veistää teoksiaan 3D-tulostimella, Tuominen jatkaa.

Rykmentinpuiston taideohjelman kautta kerätyillä varoilla alueelle sijoitetaan taidetta. Taideohjelma tuo taiteen osaksi jokaisen kulttuurikunnan asukkaan arkea. Tavoitteena on alueen viihtyisyyden ja houkuttelevuuden lisääminen.

Taideohjelmaa rahoitetaan prosenttiperiaatteella. Tuottajamuotoiset rakennuttajat maksavat kolme prosenttia tontinhinnasta erilliseen taiderahastoon, johon Tuusulan kunta osallistuu 1,5 prosenttia tontin myyntihintaa vastaavalla summalla. Taiderahalla katetaan taiteen suunnittelusta ja toteuttamisesta aiheutuvat kulut joita taiteilijapalkkioiden lisäksi ovat materiaali- ja toteutuskulut, taiteen koordinoinnin kulut sekä rakennesuunnittelusta aiheutuvat lisäkulut.

 

Lisätiedot:

Intendentti Minna Tuominen, minna.tuominen@tuusula.fi, 040 314 3459

Takaisin