Asuntomessuilla vietetään kansalaisvaikuttamisen päivää − Tuusulan kunta, Sitra, tutkijat ja asukasaktiivit keskustelevat asukkaiden aktiivisuudesta

27.08.2020

Tuusulassa pidettävillä valtakunnallisilla asuntomessuilla on 27.8. kansalaisvaikuttamisen päivä. Päivässä keskustellaan asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksista ennen ja jälkeen korona-epidemian. Päivän toteuttaa Tuusulan kunta yhteistyössä Sitran Demokratiakokeilut 2020 -hankkeen ja Kuntaliiton kanssa.

− Yhdessä tekeminen kuntalaisten kanssa on osa strategiaamme. Kuntalaiset ovat oman elinympäristönsä ja arkensa asiantuntijoita ja otamme mielellämme heidän ideansa ja palautteensa monin eri tavoin huomioon, pormestari Arto Lindberg sanoo.

− Teemme yhteistyötä Sitran kanssa tällä hetkellä osallistuvan rahoituksen kokeilussa. Demokratiakokeilulla haetaan uutta kuntalaisten osallistamisen muotoa: hybridirahoituksessa kuntalaiset voivat ideoida ja eri tavoin rahoittaa ja tukea omaa elinympäristöään kohentavia hankkeita. Messuilla keskustelemme erilaisista kuntalaisten vaikuttamisen muodoista, kehittämispäällikkö Heidi Hagman kertoo.

Tuusulan hybridirahoituskokeilut esittäytyvät asuntomessualueella päivän mittaan. Kokeilut ovat aktiivisten asukkaiden projekteja, joiden toteutukseen haetaan joukkorahoitusta. Joukkorahoitustavoitteen täyttyessä Tuusulan kunta rahoittaa projekteja omalla osuudellaan.

Tuusulan kunta ottaa asukkaat mukaan kunnan kehittämiseen myös muilla tavoin. Esimerkiksi syyskuussa käynnistyy neljäs osallistuvan budjetoinnin toteutus.

Kansalaisvaikuttamisen päivän 27.8. ohjelma Tuusulan asuntomessuilla:

  • Kello 12−20 Minkälainen kansalaisvaikuttaja olet? Asuntomessujen Tuusula-talo. Erilaisten asukkaiden vaikuttajaprofiilit esittäytyvät asuntomessuilla Tuusula-talolla. Samalla voit kertoa omista vaikuttamisen tavoista arjessasi ja oivaltaa uusia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Tule poimimaan vinkit omaan vaikuttamistyöhösi.
  • Kello 15−16 Osallisuuden asiantuntijoiden ja kansalaisaktivistien treffit, Ryhmätyötila 1 (ravintolatelttaa vastapäätä)
  • Kello 16−17 Asukkaiden aktiivisuus ja kansalaisvaikuttamisen mahdollisuudet vai uhat? Rantatien esiintymislava. Keskustelijoina Tuusulan apulaispormestari Jussi Salonen ja yhteisömanageri Katja Repo, tutkijat Lauri Vuorinen ja Tuomas Ahola Tampereen yliopistosta. Tuusulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eemi Vaherlehto sekä Tuusulassa käynnissä olevat hybridirahoituskokeilut
    • Linjamäen leikkipuistoon kaikenikäisten kuntolaitteita ja uusi aita: Linjamäen alueen asukasaktiivi Eeva-Liisa Nieminen
    • Piilipuiston kehittäminen - ulkokuntoilulaitteet, piknikryhmä ja frisbeegolf-kori: Mattilan alueen asukasaktiivit Päivi Kivistö ja Vesa Lundberg
    • Puisto kylän keskelle: Kellokosken alueen asukasaktiivi Liisa Palvas

Kello 16 järjestettävä keskustelu striimataan ja sitä voi seurata myös verkossa suorana. Tallenne on nähtävissä jälkikäteen. Seuraa striimausta osoitteessa: www.facebook.com/tuusula ja www.tuusula.fi (Ajankohtaista-palstalta löytyy uutinen ja linkki).

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

 

Kansalaisvaikuttamisen päivä 27.8.

https://tapahtumat.tuusula.fi/en-FI/page/5f3d18c282580a0896ecf8d6

Takaisin