Tuusulan palveluverkkosuunnitelman ennakkovaikutusten arviointia – vastaa Nahkelan, Linjamäen ja Tuomalan kouluja koskevaan kyselyyn 21.9.–4.10.

21.09.2020

Tuusulan kunta toteuttaa ennakkovaikutusten arviointia osana kunnan päivitettyä palveluverkkosuunnitelmaa ja haluaa kuulla asukkaidensa sekä muiden tahojen näkemyksiä ennakkovaikutuksista. Kunnan palveluverkon keskeisen rungon muodostaa erityisesti kunnan koulujen palveluverkko. Lisäksi perusopetuksen opetussuunnitelmien asettamat vaateet puoltavat palveluverkon kehittämistä. Osa kouluista ei myöskään enää sijaitse tarkoituksenmukaisissa paikoissa asutuksen sijoittumiseen nähden ja niiden tilaratkaisut ovat opetuksen näkökulmasta katsottuina vanhentuneet.

Palveluverkon kehittäminen on taloudellisten säästöjen lisäksi tärkeää kunnan pito- ja vetovoiman vuoksi, laajojen sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi kokonaisvaltaisemmin ja oppimisen laadun paranemiseksi sekä tasa-arvoisen opetuksen järjestämiseksi.

Kyselyllä halutaan tuottaa tietoa siitä, millaisia vaikutuksia sillä on, jos Nahkelan, Linjamäen ja Tuomalan koulut yhdistyvät läheisyyteen rakentuviin tai rakentuneisiin monitoimikampuksiin, säilyvät omina yksiköinään tai yhdistyvät toisen yksikön kanssa. 

Ennakkovaikutusten arvioinnissa huomioidaan erityisesti viisi näkökulmaa:

  • Kuntalaisten näkökulma
  • Ympäristönäkökulma (esim. ihmisten elinolot, terveys ja viihtyvyys)
  • Organisaatio- ja henkilöstönäkökulma
  • Talousnäkökulma
  • Strateginen näkökulma

Kyselyyn vastataan anonyymisti ja sen tulokset raportoidaan Tuusulan kunnalle anonyymisti. Kyselyyn vastaamalla osallistut arvontaan, jossa arvotaan 3 x 50€ S-ryhmän lahjakorttia. Kilpailuun osallistuminen edellyttää yhteystietojen jättämistä. Yhteystiedot arvontaa varten jätetään erilliselle lomakkeelle, eikä niitä voi yhdistää vastauksiisi. Tutustu kilpailun sääntöihin.

Kysely on auki 21.9.–4.10.2020.

Vastaa kyselyyn: https://fi.research.net/r/tuusula_yleinen


Lisätietoja kyselystä antavat: 

Sisällöllisissä asioissa: Kehittämispäällikkö, Tiina Simons, tiina.simons@tuusula.fi

Teknisissä asioissa: Analyytikko, Tuomas Luukkonen, tuomas@owalgroup.com

Takaisin