Rykmentinpuiston monitoimikampus on edennyt hankesuunnitelman hyväksymiseen

06.10.2020

Tuusulan kunnan valtuusto hyväksyi 5.10.2020 kokouksessaan Rykmentinpuiston monitoimikampuksen hankesuunnitelman. Monipuolinen kampusalue tulee vastaamaan Rykmentinpuiston alueen kasvuun, ja toimimaan esi-, erityis- ja perusopetuksen palveluiden lisäksi asukkaiden kohtaamispaikkana. Monitoimikampus on suunniteltu otettavan käyttöön elokuussa 2024.

Monitoimikampus vastaa Rykmentinpuiston alueen asukasmäärän kasvuun

Rykmentinpuiston monitoimikampus sijoittuu valmistuessaan Rykmentinpuiston alueelle, joka sijaitsee Hyrylän keskusta-alueen ja sen palveluiden läheisyydessä. Rykmentinpuiston monitoimikampus on yksi Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelman keskeisimmistä toteutuksista, jolla pyritään vastaamaan alueen kasvuun. Rykmentinpuiston on suunniteltu olevan tulevaisuudessa 15 000 asukkaan asuinalue palveluineen.

– Tuusulan Asuntomessujen ja Rykmentin puistotien vilkkaan uudisrakentamisen myötä Rykmentinpuiston asuinalueen rakentuminen on hyvällä mallilla, kertoo pormestari Arto Lindberg, ja jatkaa Rykmentinpuiston olevan tulevaisuudessa kyläkaupunki, jossa on elävä keskus ympärillään puistokylät ja luonnon muovaamat metsät.

Rykmentinpuiston monitoimikampus tulee toimimaan yhtenä Rykmentinpuiston uudistuvan alueen keskuksista ja asukkaiden kohtaamispaikkana. Monitoimikampukseen sijoittuu 3-sarjainen alakoulu ja 8-sarjainen yläkoulu sekä esiopetustoimintaa. Oppilaita Rykmentinpuiston monitoimikampukseen sen valmistuessa ohjautuu Hyökkälän ja Hyrylän kouluista. Lisäksi kouluun varataan myös tilat noin 150 erityisopetusta tarvitsevalle lapselle. Enimmillään kampuksella opiskelee noin 920 oppilasta ja 44 esiopetuksen lasta. Opetushenkilöstöä koulussa tulee olemaan noin 160. Lisäksi kampuksen tilat tulevat tarjoamaan asukkaille vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Monitoimikampus suunnitellaan huomioiden uudistuvat oppimisympäristöt

Rykmentinpuiston monitoimikampuksen koulutilojen ratkaisut suunnitellaan siten, että ne ovat monimuotoisia, muuntuvia ja tehokkaita toiminnan ja tilankäytön suhteen. Lisäksi niissä otetaan eri käyttäjäryhmien tarpeet huomioon.

Tilat ja kalusteet toteutetaan niin, että toimintaa voidaan järjestää monipuolisesti, eri ikätasoille sopivalla tavalla, myös erilaiset oppimistavat huomioiden. Monitoimikampuksen oppimisympäristöjen tulee tukea oppilaiden luovuutta, toiminnallisuutta, yksilöllisyyttä, yhteisöllisiä toimintatapoja, oppimisen omistajuutta sekä tulevaisuuden taitoja. Koulun suunnittelussa keskiössä on oppilaita osallistava oppiminen ja muu osallistava koulupäivän aikainen toiminta.

Erityistä huomiota kiinnitetään myös kampuksen piha-alueiden opetuskäytön mahdollisuuksiin ja turvallisuuteen. Luonnon merkitys ja lasten luontosuhde otetaan huomioon koulun tiloja suunniteltaessa.

Rykmentinpuiston monitoimikampuksen alustavat aikataulut:
Elinkaarikilpailutus 11/2020–12/2021
Suunnittelu ja rakentaminen 01/2022–04/2024
Käyttöönotto 08/2024


Lisätiedot:
pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi
sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara, 040 314 3401, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi
hankesuunnittelija Mikko Heikkilä, 040 314 4566, mikko.heikkila@tuusula.fi

 

Takaisin