Keusote tiedottaa: Tuusulan cheerleaders-harjoituksissa joukkoaltistuminen koronavirukselle

29.10.2020 klo 19.20

 

Tuusulan cheerleaders-joukkueen harjoituksissa on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle. Spirit Shakin' Cheerlearders -seuran harjoituksissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö sunnuntaina 25.10. klo 13.30–15.30. Kuntayhtymän infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä harjoituksissa altistuneisiin henkilökohtaisesti, ja asettaa altistuneet karanteeniin. Altistuneita on kaikkiaan noin 40, joista Keski-Uudenmaan alueelta noin puolet.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi/ nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, 019 226 0099, kello 8–20.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja käyttää kasvomaskia.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin