Pellavamäentien asemakaava saa lainvoiman ja Riihikalliota päästään kehittämään

26.11.2020 klo 08.05

Pellavanmäentien asemakaava ja asemakaavan muutos saivat valtuuston hyväksynnän 5.10.2020. Valtuuston päätökseen ei tullut valituksia, joten kaava saa lainvoiman ja Riihikalliota päästään uudistamaan. Pellavamäentien asemakaava mahdollistaa alueen kokonaisvaltaisen kehittämisen. Asemakaava ja asemakaavan muutos koskevat Hyrylän eteläpuoleista aluetta Riihikalliossa Pellavamäentien läheisyydessä.

− Asemakaavan myötä päästään kehittämään uutta monitoimikampusta, sillä kaavaratkaisu mahdollistaa Riihikallion koulun tontin laajentumisen, ja alueelle saadaan myös hieman uutta asuntorakentamista, kun nykyistä rakennuskantaa tiivistetään täydennysrakentamisen avulla. Myös alueen liikennejärjestelyt kohenevat. Kaavassa on varattu tarvittava katutila Ruotsinkyläntien ja Pellavamäentien risteyksen liikennejärjestelyjen parantamiselle, kertoo pormestari Arto Lindberg.

Pellavamäen kallioinen metsäalue koulun luoteispuolella on tarkoitus säilyttää virkistyskäytössä. Kaavassa osoitetaan säilyvät viheralueet sekä tarvittavat viher- ja ulkoiluyhteydet.

Uudet, myyntiin tulevat tontit sijoittuvat erityisesti Ruotsikyläntien ja Pellavamäentien väliin jäävälle alueelle sekä Pähkinämäentien eteläpuolelle.

 

Lisätiedot:

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Takaisin