Hiihtämään, luistelemaan tai pulkkamäkeen!

08.01.2021

Talvi on tullut Tuusulaan. Jokaisessa kuntakeskuksessa on ajettu hiihtolatujen pohjia, osassa perinteisen latujakin. Luonnonlunta tarvitaan vielä lisää.

Ensilumen latu Sikokalliolla Hyrylässä on ollut hiihtäjien käytössä jo 11.12. lähtien. Latua jatketaan Sikokallion suuntaan, ja lumenajo on parhaillaan käynnissä. Ladulle pääsee Tuusulan urheilukeskukselta, Kilpailutien päästä ja jäähallin vierestä.

Jokelan valaistulla kuntoradalla ja Jokelan urheilukeskuksella latupohjien teko on aloitettu. Muiden Jokelaan tulevien latujen pohjien tekoa aloitellaan tammikuun toisella viikolla. Latu-uria varten odotellaan vielä lisää lunta. Kellokosken sairaalan puistossa, Rivieran ja Purolaakson kuntoradoilla on niin ikään ruvettu latupohjien tekoon.

Jokelan Notkopuiston ja Hyrylän urheilukeskuksen pulkkamäet ovat jo kuntalaisten hyödynnettävissä. Myös luistelemaan pääsee pian!

– Voi hyvinkin olla, että ensimmäiset ulkojäät saadaan käyttöön viikonlopun aikana. Ulkojäiden kunnossapito aloitetaan kaikilla 22 kentällä, jotka ovat jäädytysohjelmassa. Salamannopeasti kaikkia kenttiä ei saada luistelukuntoon, mutta tavoitteena on saada ainakin koululaisille mahdollisimman pian luistelupaikat valmiiksi, kertoo vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva.

– On tärkeää, että myös ulkoliikuntapaikoilla noudatetaan riittäviä turvavälejä, ja liikkumaan on syytä tulla vain terveenä, Kanerva muistuttaa.

Tuusulan kunnan verkkosivuilta löytyy ajantasaista tietoa laduista, pulkkamäistä ja ulkojäistä.

Ladut ja pulkkamäet: www.tuusula.fi/hiihtoladut

Ulkojäät: www.tuusula.fi/ulkojaat

_DSC2147

Kuvassa hiihtäjia Tuusulassa. Kuva: Antti Kallio

Takaisin