Osbun viimeinen äänestysviikko menossa

25.01.2021

Tuusulan osallistuvan budjetoinnin eli tuttavallisemmin osbun äänestys on käynnissä viimeistä viikkoa! Äänestää voi 4.–31.1.2021 sähköisesti vuorokauden ympäri tai henkilökohtaisesti asiakaspalvelu TuusInfossa. 

–Asukkailla on vielä tämä viikko aikaa vaikuttaa siihen, mitkä osallistuvan budjetoinnin ehdotuksista toteutetaan vuoden 2021 aikana. Äänestyksessä on ehdolla monia ehdotuksia tuusulalaisten elinympäristön kohentamiseksi, esimerkiksi laavuja eri puolille kuntaa, talviuintikokeilu Kellokoskella ja puistojen kunnostusta, sanoo Tuusulan kunnan yhteisömanageri Katja Repo.

– Asukkaat ovat itse aktivoituneet kampanjoimaan ehdotusten puolesta. Viimeisimmät esimerkit ovat Vaunukankaan alueella koteihin jaettu mainos lammelle toivotusta laavusta sekä Mattilan asukasyhdistyksen video sosiaalisessa mediassa penkeistä ja alueella sijaitsevien Piilipuiston ja Augustan puiston kohennuksesta, Repo kertoo.

Äänestettävänä on yhteensä 136 ehdotusta. Eniten on ympäristöön ja puistoihin liittyviä ehdotuksia. Toinen suuri ryhmä ovat liikuntaan ja vapaa-aikaan liittyvät ehdotukset. Tuusulassa nyt neljättä kertaa käynnissä olevassa osbussa asukkaat voivat päättää siitä, mihin tälle vuodelle varatut 100 000 euroa käytetään. Ideoiden on tarkoitus parantaa elinympäristöä ja tuottaa iloa kaiken ikäisille kuntalaisille.

Näin pääset äänestämään!

Vuoden 2021 aikana toteutettavat osbu-projektit valitaan asukasäänestyksellä. Äänensä voivat antaa kaikki 12 vuotta täyttäneet tuusulalaiset. Äänestys tapahtuu viimeisen viikon aikana verkossa sähköisellä osallistumisalustalla tai henkilökohtaisesti asiakaspalvelu TuusInfossa.

Sähköisesti 24/7 osoitteessa osallistu.tuusula.fi

  • Kirjaudu järjestelmään ja tunnistaudu suomi.fi -palvelulla.
  • Koululaiset ja opiskelijat voivat tunnistautua myös Wilma-tunnuksien avulla.
  • Sähköiseen äänestykseen saat apua myös puhelinnumerosta 040 314 3160 arkisin kello 9–16.

Henkilökohtaisesti Tuusinfossa

  • Tutustu äänestysehdotuksiin etukäteen osoitteessa osallistu.tuusula.fi tai kotiin jaetun esitteen välityksellä.
  • Tule Tuusinfoon (Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula, ma-to klo 8.00–15.00 ja pe klo 8.00–12.00).
  • Esitä henkilötodistus ja äänestä.

Lisätiedot:

yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

osallistumisalusta: osallistu.tuusula.fi

Takaisin