Rusutjärvi–Siippoon kotiseutupolulla esittäytyy Tuusulan kaunis maaseutu

27.01.2021

Tammikuussa 2021 julkaistu opas Rusutjärvi–Siippoon kotiseutupolku johdattelee lukijansa läpi Tuusulan kauniiden maalaismaisemien. Seudun talojen ja maisemien tarinat historiasta ja nykypäivästä odottavat lukijaansa 52-sivuisessa kirjasessa, jossa on runsaasti myös kuvia. Opas on myös julkaistu Virtuaali-Tuusula -verkkosivulla.

Alueen eloisa yhteisöllisyys ja maaseudun mahdollisuuksia hyödyntävä elinkeinoelämä tulevat oppaassa ilmi monella tavalla ja eri aikakausina. Kirjaseen on ikuistettu myös dramaattinen kuvaus Rusutjärven kylän palosta toukokuussa 1945.

Rusutjärvi–Siippoon kotiseutupolun projektinvetäjänä ja kokonaisuuden luojana on ollut kotiseutumies Heikki Simola. Materiaalia tuottamassa on ollut mukana 44 henkilöä, jotka ovat antaneet kokonaisuuteen tietoja, tekstejä, kuvia ja osaamistaan. Projektin yhteydessä koottu materiaali on tallennettu Tuusulan museon kokoelmiin.

Rusutjärvi–Siippoon kotiseutupolkua on saatavilla Suomalaisen Kirjakaupan Keravan myymälästä (Kauppakeskus Karuselli) ja Järvenpään myymälästä (Prisma-keskus) 5 € hintaan. Kun museot poikkeustilanteen jälkeen aukeavat, saa sitä myös Taiteilijakoti Erkkolan ja Ilmatorjuntamuseon museokaupoista.

Tutustu Rusutjärvi–Siippoon kotiseutupolkuoppaseeen 

Rusutjarvi Siippoo kotiseutupolku opas

Lisätietoja Virtuaali-Tuusula -verkkosivulta

Takaisin