Uusien asuinalueiden tonttitarjonta on vilkasta – kiinnostus Lahelanpellon tontteihin kaksinkertaista tarjolla oleviin tontteihin nähden

28.01.2021 klo 13.30

Tuusula, monien keskusten kunta, on paikka, josta sinäkin löydät kodin – etsitpä sitten omakotitaloa, uutta kerros-, luhti- ja rivitalokohdetta tai vuokra- ja asumisoikeusasuntoa eri kuntakeskustemme alueelta. Tuusulan kunnan omakotitonttien tarjonta on laajaa ja tonttien kysynnässä on ollut kasvua haastavista korona-ajoista huolimatta. Lahelanpellon juuri päättyneessä haussa tontteja haki kaksinkertainen määrä tarjolla olevien tonttien määrään nähden. Muihinkin alueisiin kohdistuu nyt kiinnostusta. 

Kuntakeskusten omaleimaisuus vaikuttaa asuinpaikkavalintaan 

Asumisen ja rakennuskannan monipuolisuus näyttäytyy erityisesti kuntakeskusten keskusta-alueilla Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella.

Kuntakeskusten taajamien ulkopuolella sijaitsevilla viehättävillä kylämäisillä alueilla asutaan pääsääntöisesti omakotitaloissa metsien ja peltojen helmassa.  

Tutustu Tuusulan kuntakeskuksiin ja niiden palveluihin: 
Hyrylä
Jokela
Kellokoski

Asumismahdollisuuksia Tuusulassa: 
www.tuusula.fi/koti 

Uusien asuinalueiden tonttitarjonta on vilkasta – kiinnostus Lahelanpellon tontteihin ylittänyt toiveet 

Tuusulaan on rakentunut viime vuosina useampi uusi asuinalue, joissa on tällä hetkellä tontteja haettavissa. Esittelemme alla uusimmat asuinalueemme ja niiden tonttitarjonnan yleistilanteen. 

Anttilanranta 

Anttilanrannan uusi luonnonkaunis asuinalue sijaitsee Tuusulanjärven maisemissa. Hyrylän keskustan palvelut sijaitsevat muutaman kilometrin päässä, ja koulu- ja varhaiskasvatuspalvelut vain pienen kävelymatkan päässä Paijalassa ja Nummenharjussa.  
 
Anttilanrannan omakotitonteissa on käynnissä jatkuva tarjouskilpailu. Vapaana on innokkaille rakentajille noin 700 m2 kokoisia kompakteja tontteja ja hieman kookkaampiakin tontteja kuten reilun 1100 m2 tontteja.   
 
Tutustu lisää: www.tuusula.fi/anttilanranta 

Lahelanpelto 

Lahelanpellon viihtyisä pientalovaltainen asuinalue sijaitsee Etelä-Tuusulassa Lahelan alueella. Alueelle suunnitellaan monitoimikampusta, jossa valmistuessaan pitää sisällään yhtenäiskoulun, päiväkodin, esiopetusta sekä harrastus- ja vapaa-ajantoimintaa.  
 
Lahelanpellon tonttien hakuaika päättyi 25.1.2021 ja niitä haki runsas joukko alueelle rakentamisesta haaveilevia. Tarjolla oli 38 tonttia. Tonttihakemuksia saapui puolet enemmän kuin tontteja oli haettavissa. Lahelanpellon tonttien valinnat tehdään helmikuussa, jonka jälkeen mahdolliset jäljelle jäävät tontit tulevat jatkuvaan hakuun erikseen ilmoitettuna aikana. Lahelanpellon tontit ovat joko ostettavissa tai vuokrattavissa.  

Tutustu lisää: www.tuusula.fi/lahelanpelto 

Linjapuisto  

Kellokosken kulttuurihistorialliseen ympäristöön, sairaala-alueen välittömään läheisyyteen Linjatien varrelle on kaavoitettu Linjapuiston asuinalue ja siellä tontit tulivat myyntiin vuonna 2020. Tonttien menekki on ollut hyvää heti alusta lähtien ja vapaana on vielä joitakin tontteja.  
 
Linjapuiston vapaissa tonteissa on jatkuva haku käynnissä ja alueelle pääset rakentamaan välittömästi tonttikauppojen jälkeen. Tontit ovat joko ostettavissa tai vuokrattavissa.  
 
Tutustu lisää: www.tuusula.fi/linjapuisto 

Peltokaari 

Peltokaaren asuinalue sijaitsee kivenheiton päässä Jokelan juna-asemasta ja palveluista. Alue henkii maaseutumaista tunnelmaa ja luonnonläheisyyttä.  
 
Peltokaaren tasaisessa tahdissa omistajaa vaihtaneet tontit ovat kiinteähintaisia ja ne ovat joko ostettavissa tai vuokrattavissa. Tonteissa on jatkuva haku käynnissä. Rakentaminen on mahdollista heti.  

Tutustu lisää: www.tuusula.fi/peltokaari 

Puustellinmetsä 

Puustellinmetsä on osa Rykmentinpuiston tulevaa kyläkaupunkia. Alueella järjestettiin kesällä 2020 Tuusulalle kolmannet Asuntomessut.  
 
Asuntomessujen jälkeen alueelta vapautui muutama omakotitontti, jotka löysivät omistajansa jo syksyn haussa. Puustellinmetsästä asuinalueena kiinnostuneille on kuitenkin ennakkomarkkinoinnissa useita uusia asuntoja sekä vapaana muutamia messuille valmistuneita omakoti- ja kerrostalokoteja.  

Tutustu lisää: https://www.rykmentinpuisto.fi/asunnot/

– Tuusulassa on mahdollisuuksia monen tyyppiselle asuntorakentamiselle. Viime kesän Asuntomessuilla saimme esitellä monipuolisen valikoiman asumisen vaihtoehtoja, joita Tuusulassa on tarjolla. Messujen positiivinen vaikutus näkyy tonttien kysynnän kasvussa kaikilla alueillamme, kertoo pormestari Arto Lindberg.  

Lisätiedot: 

Pormestari Arto Lindberg, p. 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi  

Omakotitontit: 
Tontti-insinööri Sari Tennijärvi, p. 040 314 3545, sari.tennijarvi@tuusula.fi 

Takaisin