Ylös, ulos ja lenkille! Topi Raitasen vinkit hiihtoloman viettoon

18.02.2021

Monen mielissä tänä talvena on yhtä paljon lunta ja pakkasta kuin lapsena. Siksi ulkoliikuntamahdollisuudetkin ovat hiihtolomien aikaan monipuolisimmillaan.

Tänä talvena pääsimme estejuoksija Topi Raitasen kanssa muistelemaan lapsuuden talvia Tuusulassa.

Topi4_ladulla_kasvot_kameraan

- Mieluisin talviliikuntamuistoni lapsuudesta on perheen yhteiset hiihtoretket Tuusulanjärvellä. Muistan, miten Hyrylästä Järvenpäähän hiihdettäessä oli usein vastatuuli, ja hiihtäminen raskasta. Miten helpolta paluumatka kotiin tuntuikaan myötätuulessa!

Topin kestävyysurheilutausta rakentui lapsuuden monipuolisissa liikuntaharrastuksissa: talvisin luisteltiin, hiihdettiin ja juostiin.

Veimme Topin tutustumaan tämän päivän ulkoliikuntapaikkoihin eri puolille Tuusulaa.

  

Kävelyä Kellokoskella, luistelua Jokelassa, hiihtoa Hyrylässä

- Kellokosken ruukin kulttuurimaisemassa on hienot kävelymaastot, ja läheisen koulun monipuolisessa lähiliikuntapaikassa voi käydä kuntoilemassa raikkaassa talvisäässä. Jokelassa on hienot jääkentät luisteluun ja kaukalot pipolätkään.

- Lepolan koulun kuudesluokkalaiset kutsuivat minut kaukaloon pelailemaan. Siitä onkin useampi vuosi, kun olen viimeksi hokkarit jalkaani vetänyt!

- Hyrylän urheilukeskuksessa hiihtolatuja ylläpidetään todella korkeatasoisesti. Ladut ajetaan jopa kahdesti päivässä. Viime hiihtokerrastani on muuten kauemmin kuin luistelusta!

- Kannustan kaikki ulos liikkumaan talvilomilla!

- Kotiovelta voi katsoa lähelle ja lähteä kävelylle metsään tai virkistysalueille ja piknikpaikoille, hiihtää, luistella ulkojäillä tai juuri avatulla Tuusulanjärven retkiluisteluradalla, laskea pulkkamäkeä. Mahdollisuuksia on Tuusulassa paljon: kunhan vain lähtee ulos ja liikkuu omaan tahtiin raikkaassa talvisäässä! 

80 km latuja, 17 lähiliikuntapaikkaa, 22 luistelukenttää, pulkkamäkiä…

Valitse oma lajisi ja suuntaa lähimmälle ulkoliikuntapaikalle:

www.tuusula.fi/hiihtoladut

www.tuusula.fi/ulkojaat

www.tuusula.fi/matkaluistelu

 

3000 metrin estejuoksussa kilpaileva 25-vuotias Raitanen vietti lapsuutensa vuoden 2000 asuntomessualueella. Hän toimi vuoden 2020 asuntomessujen kasvoina Tuusulassa. Tuusula jatkaa Tokion olympialaisiin Suomen yleisurheilumaajoukkueessa osallistuvan tuusulalaislähtöisen kestävyysurheilija Topi Raitasen tukijana kaudella 2021. Tuomme Topin kanssa esille asumista Tuusulassa liikuntamahdollisuuksien kautta.

- Kun itselläni on Tuusulassa hyvät kokemukset asumisen ja liikunnan mahdollisuuksista, kerron niistä mielelläni, sanoo Raitanen.

Takaisin