Keusote tiedottaa: Tuusulassa Hyökkälän koulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

17.02.2021 klo 19.45

Tuusulassa Hyökkälän koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todetut henkilöt 10.-11.2. sekä 15.2. Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Koska Keusoten tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut, yhteydenotossa voi kestää joitakin päiviä. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun rehtorilta Wilman kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 henkilöä.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, 019 226 0099, 8–20.

Tietoa koronaviruksesta:

24h yhteydenotto terveyspalveluihin https://pro.klinik.fi/contact/keusote

Takaisin