Tuusula mukana koirankakkaroskis-kampanjassa

08.04.2011

KoirankakkaroskistarraTuusulan kunta on painattanut kuntalaisten käyttöön koirankakkaroskis-kampanjatarroja. Omakotitalon jäteastiaan liimattu tarra on merkki koiranulkoiluttajalle, että roskikseen saa pudottaa koiranjätöksiä siististi pussitettuna.

Nyt tuusulalaiset voivat liimata roskikseensa tarran, jolla ohikulkevalle koiranomistajalle annetaan lupa pudottaa solmitun koirankakkapussinsa roska-astiaan. Näin koirankakkaroskistarroilla mahdollistetaan koiranulkoiluttajille lisää roska-astioita kadunvarsi- ja puistoroskisten lisäksi. Yleisiä roska-astioita Tuusulassa on yli 400 kpl.

Merkkaamalla roskiksen voi madaltaa lemmikkiensä ulkoiluttajien kynnystä kerätä koiriensa jätökset ja toimittaa ne roskikseen. Järjestyslain mukaan koiran uloste ei saa jäädä ympäristöön taajaman hoidetuilla alueilla.

Tuusulan kunta haluaa olla mukana tukemassa hyvää ideaa, jolla voidaan parantaa viihtyisyyttä jokaisen tuusulalaisen lähiympäristössä. Koirankakkaroskiksen idean kehittivät nokialaiset koiranomistajat Johanna Hulkko ja Jussi Kallioniemi.

Tuusulan kunta on kustantanut 1 000 tarraa jaettavaksi Tuusulan alueella. Säänkestävät tarrat ovat maksuttomia. Taloyhtiöiden jäteastioihin ei saa laittaa tarroja ilman hallituksen lupaa.

Tuusulassa tarroja saa kirjastoista, eläinlääkäriasemilta ja eläinkaupoista

Tuusulassa tarroja saa

  • pääkirjastosta (Autoasemankatu 2)
  • Jokelan kirjastosta (Keskustie 20)
  • Kellokosken kirjastosta (Kuntotaival 2B)
  • Riihikallion kirjastosta (Haukantie)
  • Tuusulan kunnantalolta (Hyryläntie 16)
  • Tuusulan uimahallilta (Rykmentintie 1)
  • tuusulalaisilta eläinlääkäriasemilta ja eläinkaupoista.

Tarralla merkityn roskiksen voi halutessaan käydä rekisteröimässä osoitteessa www.koirankakkaroskis.fi. Tällöin roskiksen sijainti näkyy myös internetissä näkyvällä kartalla.

Lisätietoja kampanjasta www.koirankakkaroskis.fi.

Takaisin