Keusote tiedottaa: Altistumisia koronavirukselle voimisteluseura Keski-Uusimaa Teamgymin harjoituksissa ja Hyrylän terveysasemalla

22.02.2021 klo 20.25

Tuusulassa voimisteluseuran Keski-Uusimaa Teamgymin harjoituksissa, Veskulan toimipisteessä, on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Voimisteluharjoituksissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 14.2. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 10 henkilöä.

Tuusulassa Hyrylän terveysasemalla on tapahtunut henkilökunnan altistuminen koronavirukselle. Koronavirusaltistumisen vuoksi joudumme supistamaan palveluita Tuusulan terveysasemilla 19.2–5.3.2021 välisenä aikana. Tänä aikana voimme hoitaa vain kiireellistä hoitoa vaativat asiat. Toivomme, että kiireettömissä asioissa yhteys terveysaseman hoitovastaavaan otetaan 6.3.2021 jälkeen. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa. Jo varatuista ajoista olemme yhteydessä asiakkaisiin. Hyrylän terveysasemalla asioineet asiakkaat eivät ole altistuneet koronavirukselle. 

Yleisohjeet koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, 019 226 0099, 8–20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin