Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -palkinto Mooses Mentulalle

Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on myöntänyt ensimmäisen Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -tunnustuspalkinnon Mooses Mentulalle Minnan Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3.2021.

Tuusulalaisten kirjoittajien palkitseminen

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -tunnustuspalkinnon tarkoituksena on kannustaa tuusulalaisia kirjailijoita ja kirjoittajia heidän tärkeässä työssään kirjallisen kulttuurin edistäjinä. Palkinto voidaan myöntää tuusulalaiselle tai Tuusulassa vaikuttaneelle henkilölle, ryhmälle tai yhdistykselle.

Palkinnon saajasta päättää Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta palkintoraadin esityksestä. Palkintoa varten perustettuun palkintoraatiin kuuluvat kirjastotoimenjohtaja Annastiina Louhisalmi, kirjastonhoitaja Sara Kokkonen sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenet Janne Mellin ja Markus Meckelborg.

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -palkinto myönnetään Kirjaston kotiseutukokoelma -rahastosta. Palkinto sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Vuonna 2021 palkinnon arvo on 1500 euroa.

Mentulan monipuolinen kirjailijanura

Palkintoraadin perusteissa korostui Mooses Mentulan 10-vuotinen kirjailijanura. Mentulan ensimmäinen teos, novellikokoelma Musta timantti, julkaistiin vuonna 2011 ja se oli ehdolla Helsingin sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi. Sen jälkeen Mentula on kirjoittanut romaanit Isän kanssa kahden (2013), Jääkausi (2016) ja Toiset meistä (2020). Kaikki Mentulan teokset ovat WSOY:n kustantamia. Mentulan teoksia on käännetty mm. saksaksi ja ne ovat saaneet kriitikoilta kiittäviä arvioita ja yleisöltä hyvän vastaanoton. Mentulan tekstejä on julkaistu myös useissa antologioissa ja lehdissä eri kielillä.

Ansiokkaan kirjailijan uran lisäksi Mentula toimii kouluttajana ja luovan kirjoittamisen ohjaajana. Hän vetää luovan kirjoittamisen ryhmä Säilää Järvenpäässä ja siten myös omalta osaltaan tukee uusien kirjoittajien työtä. Hän myös kirjoittaa pakinoita mm. Opettaja -lehteen. Päivätyönään Mentula toimii rehtorina Tuusulassa.

Palkinnon jako katsottavissa verkossa

Palkinto jaettiin avoimessa live-lähetyksessä 19.3. Palkinnon jaon ja puheiden lisäksi ohjelmassa kuultiin Mirjami ja Heljä Heikkisen runo- ja musiikkiesitys, joka sisälsi Aleksis Kiven, Eino Leinon, Saima Harmajan ja Edith Södergranin tuotantoa. Ohjelman taltiointi on katsottavissa YouTube -kanavalla "Tuusulan kirjastot" kahden viikon ajan.

Lisätietoa:
Kirjastotoimenjohtaja Annastiina Louhisalmi, p. 040 314 3442, annastiina.louhisalmi@tuusula.fi

Tuusulan kunnankirjasto
Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula
p. 040 314 3444
www.tuusula.fi/kirjasto
www.facebook.com/tuusulankirjastot
www.instagram.com/tuusulankirjasto

 

19.03.2021

Takaisin