Otteita päiväkoti Pellavan englantirikasteisesta esiopetuksesta

31.03.2021

Tuusulassa päiväkoti Pellavassa alkoi Nuuskamuikkusten ryhmässä elokuussa 2020 englantirikasteinen esiopetus Opetushallituksen tukemana hankkeena. Ryhmässä harjoitellaan englannin kieltä osana arjen toimintoja.

Englantirikasteisessa esiopetuksessa englannin kieltä harjoitellaan päivittäin osana arjen toimintoja kuten kalenteriin, numeroihin, kuulumisiin ja ruokailuun liittyvien sanastojen kautta. Lisäksi englannin kieli on osana erilaisissa teemoissa ja projekteissa, jotka kumpuavat lasten leikeistä ja ideoista.

Päiväkoti Pellavan Nuuskamuikkusten ryhmässä on muun muassa merirosvoiltu ja pidetty kädenvääntö-turnajaiset, samalla englannin kielen käyttöä ja aiheeseen liittyvää sanastoa harjoitellen. Maaliskuussa 2021 eskarit perustivat puolestaan Etsivätoimisto Goldrushin, jonka myötä on opeteltu hyvinkin hankalia sanoja, kuten binoculars ja a magnifying glass.

Lasten innostus kielen oppimista kohtaan ja halu harjoitella uutta on ollut uskomatonta. Ryhmänä eskarit ovat oppineet jo 300 englanninkielistä sanaa. Tämän kunniaksi edessä on suuri juhlapäivä, jonka toiminnan eskarit itse ovat suunnitelleet. Myös huoltajat ovat olleet tyytyväisiä kielirikasteiseen toimintaan ja hanke on ollut kaikin puolin onnistunut.  

Lue lisää Nuuskamuikkusten kielirikasteisesta toiminnasta.

Päiväkoti Pellavan Nuuskamuikkuset löytää myös Instagramista nimellä pellavanuuskut

Lisätiedot:
Varhaiskasvatuksen opettaja Satu Maaranen, Päiväkoti Pellava, p. 040 314 4472, satu.maaranen@tuusula.fi

Takaisin