Katupöly kuriin – Tuusulan ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapidon kevättyöt alkavat

01.04.2021 klo 11.20

Runsaslumisen talven jäljiltä ajoradoilla ja kevyen liikenteen väylillä on runsaasti hiekkaa, jonka poisto on aloitettu kunnan kunnossapitoyksikön toimesta. Katujen kevätpesu aloitetaan, kun suurimmat hiekkamäärät on kerätty pois.

Kunnan kunnossapitoyksikkö putsaa ja korjaa kadut

Kunnossapitoyksikkö vastaa kaavateiden, katujen ja kunnan kunnossapidon piiriin otettujen yksityisteiden kunnossapidosta, aurauksesta, hiekoituksesta ja pölynsidonnasta. Kunnossapidon tavoitteena on pitää kadut siisteinä ja terveydelle haitattomina.

Osa kunnan alueella sijaitsevista teistä kuuluu Ely-keskuksen kunnossapidon piiriin. Tutustu Tuusulan teiden kunnossapitorajoihin.  

Hiekanpoisto ja pölynsidonta keskeisiä kevättöitä

Kunnan kunnossapitoyksikön kevättöihin kuuluu kunnan vastuulla olevien ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien puhdistaminen hiekoista. Hiekat ovat tavoitteena poistaa vappuun mennessä. Suurimpien hiekkamäärien ollessa kerättynä pois, aloitetaan katujen kevätpesu. Kevätpesussa niillä alueilla, joissa on vielä kaduilla hiekkaa, kastellaan hiekka ensin pöllyämisen estämiseksi. Kun kevättyöt on tehty, puomit ja muut ajoesteet suljetaan tai viedään takaisin paikalleen. Aurauskepit puolestaan poistetaan katukuvasta toukokuun loppuun mennessä.

Muita keväisin suoritettavia kunnossapitotöitä ovat muun muassa sadevesikaivojen sakkapesien puhdistaminen alueittain ja kunnan vastuulla olevissa teissä talven jäljiltä ilmenneiden kuoppien paikkaaminen. Roudan ollessa sulanut ja pinnan kuivunut hiekkateillä, aloitetaan myös niiden tasaaminen lanaamalla ja höyläämällä. Hiekkateiden kulutuspintaa parannetaan tarvittaessa lisäämällä uutta pintamateriaalia. Pölynsidontaa tehdään suolaamalla hiekkateitä.

Myös parasta aikaa sulavien lumien sulamisvesien mahdollisesti aiheuttamiin tulviin varaudutaan kunnossapitoyksikössä.

Tutustu myös verkkosivuihimme, joissa kerromme tarkemmin kunnan kunnossapidon, tontinomistajan ja Ely-keskuksen kunnossapidon kevättehtävistä.

Neuvonta, opastus ja palautteet

Takaisin