Tuusula kehittää kuntalaisdemokratiaa digitalisaation tarjoamin keinoin

21.04.2021 klo 07.15

Tuusulan kunta on mukana valtiovarainministeriön tukemassa, kaksivuotisessa Open Agenda -hankkeessa, jossa kunnat eri puolilla Suomea kehittävät yhdessä kuntalaisdemokratiaa digitaalisin keinoin.

Hanketta koordinoi Iin kunta ja siinä ovat mukana Tuusulan kunta, Inarin kunta, Pietarsaaren kaupunki, Lapinjärven kunta ja Micropolis Oy. Hanketta vetää Tuusulassa yhteisömanageri Katja Repo, jonka työajasta 30 % on osoitettu hankkeessa käytettäväksi.

Open Agendan tavoitteena on löytää digitalisaation avulla keinoja hyödyntää kuntalaisten osallisuutta aiempaa paremmin. Hankkeessa saatujen oppien toivotaan hyödyttävän myös muita Suomen kuntia.

– Hankkeen aikana olemme tuottamassa digitaalisen kuntalaisbarometrin, jonka avulla kartoitetaan suuren yleisön mielipiteitä ja tunnistetaan kehittämiskohteita. Tarkoitus on myös järjestää yhteiskehittämistä, jonka avulla saadaan kiteytettyä digitaalinen palvelulupaus asukkaille, Katja Repo kertoo.

– Tavoitteena on tehdä yhdessä asukkaiden kanssa. Tulemme haastamaan asukkaat, yritykset ja yhteisöt mukaan kokeilujen kautta toteutettavaan kehittämiseen. Emme siis pyydä asukkailta pelkästään ideoita kunnan palveluiden kehittämiseen, vaan pyrimme yhdessä kuntalaisten kanssa tunnistamaan arjen sujuvuuteen vaikuttavia asioita, joita kehittämällä Tuusulan kunta voi palvella asukkaitaan paremmin, Repo selventää.

Lisätiedot:

yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

Takaisin