Tuusulan Urheilukeskuksen liikuntahallin rakentamiseen valtionavustusta – Urkan kehittäminen etenee odotetusti

21.04.2021 klo 11.20

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lähes 31 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen. Avustusta sai kaikkiaan 30 hanketta, ja Tuusulan Urheilukeskus on yksi avustusta saaneista kohteista. Tuusulan Tenniskeskus Oy saa 675 000 euroa Tuusulan Urheilukeskuksen voimistelu- ja mailapelihallin kehittämiseen.

Avustusta myönnetään kunnalle tai kuntayhtymälle taikka niiden määräämisvallassa olevalle yhteisölle. Avustusta voidaan myöntää myös muille yhteisöille, jos avustaminen on tarpeen liikuntalain tavoitteiden toteuttamiseksi. Avustuksella tuetaan erityisesti kunnalle liikuntalaissa määrättyä tehtävää luoda edellytyksiä asukkaidensa liikunnalle rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Avustuksen saanut Tuusulan Tenniskeskus Oy on yksi kunnan tytäryhtiöistä ja niistä toimijoista, joiden kanssa kunta kehittää Urheilukeskusta tiiviissä yhteistyössä.

– Tämä on todella hieno päätös. Tuusulalaiset saavat uusia, monipuolisia tiloja. Pystymme tarjoamaan jatkossa mahdollisuuden esimerkiksi padelin harrastamiseen. Tuusulan kunnan tavoitteena on kehittää urheilukeskuksesta yksi Helsingin seudun parhaista omaehtoisen harrastamisen ja aktiivisen valmennustoiminnan ympäristöistä, ja olemme satsanneet Urkkaan monin tavoin. Avustus on hieno asia kokonaistavoitteemme toteutumisen kannalta. Työt pääsevät käyntiin syksyllä, pormestari Arto Lindberg sanoo.

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Tuusulan Tenniskeskus Oy:n toimitusjohtaja Timo Havulinna, timo@havulinna.fi, 0400 704704

Vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva, risto.kanerva@tuusula.fi, 040 314 2220

Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden investointiavustukset - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriö (minedu.fi)

 

Takaisin