Osallistuvan budjetoinnin vuoden 2021 toteutukset ovat käynnistyneet – tehdään yhdessä parempaa Tuusulaa

18.05.2021 klo 09.45

Tuusulan kunnan osallistuvan budjetoinnin, tutummin osbun, kuluvan vuoden toteutukset ovat käynnistyneetOsbun toteutukset lisäävät eri alueiden viihtyisyyttä ja antavat asukkaille mahdollisuuden toteuttaa yhdessä parempaa Tuusulaa. Tule sinäkin mukaan!   

Viihtyisyyttä ja toimintaa eri puolille Tuusulaa 

Ensimmäiset osallistuvan budjetoinnin toteutukset ovat käynnistyneet ja osa on jo valmistunutkin kevään aikana. Suurin osa toteutuksista liittyy puistojen ja viheralueiden viihtyisyyden parantamiseen, mutta tarjolla on myös toimintaa niin nuorille kuin ikäihmisillekin koronatilanne huomioiden.  
 
Kokosimme alle muutaman toteutuksen, jotka ovat jo toteutuneet, käynnistyneet tai juuri käynnistymässä, joista voimme jo nauttia:  

Mopo- ja pyöräpaja Kellokoskelle  
Kellokoskelaisten iloksi käynnistyy mopopaja, joka houkuttelee mopoista ja pyöristä kiinnostuneita korjaamaan ja rassaamaan kulkupelejään. Pajan aikana perehdytään myös liikenneturvallisuuden näkökulmiin. Mopopaja käynnistyy 19.5. ja jatkuu keskiviikkoisin 16.6. asti osoitteessa Ruukinpolku 4.   

Kukkaistutus- ja penkkiyhdistelmä Jokelan keskustaan 
Jokelan keskustaan on istutettu näyttävä kukkaistutus- ja penkkiyhdistelmä, joka tuottaa alueen asukkaille ja paikan päällä piipahtaville ohikulkijoille iloa koko kesäksi.  

Laavu Vaunukankaalle 
Vaunukankaalle on noussut talkoilla laavu lammen rannalle. Laavun yhteyteen on myös sijoitettu tulisija ja puuvaja. Laavu on lähialueen asukkaille oivallinen lähiretkeilykohde  viihtyypä siellä kauempaakin tulija.  

Kirsikkapuita Tuulipuistoon ja näyttävä kukkaistutus Hyrylän keskustaan 
Järvenpääntien läheisyydessä sijaitsevaan Tuulipuistoon on istutettu alueella liikkuvien iloksi kirsikkapuurivistö. 
Hyrylän keskustaan istutetaan näyttävä kukkaistutus. Toteutuksesta järjestettiin asukasäänestys ja voittajaksi valikoitui kukista tehtävä Tuusula-teksti. Äänensä antoi 347 asukasta. Istutustalkoot järjestetään 9.6! Ilmoittaudu talkoisiin osoitteessa: https://www.lyyti.in/kukkaloistoahyrylaan  

Fjällbohon siisti yleisö-WC  
Tuusulanjärven rannalla sijaitsevan Fjällbon puiston yleisö-WC:n siivouskertojen määrää on lisätty kesäkaudelle 2021. WC:lle opastava kyltti on myös asennettu paikoilleen.  

Vuonna 2021 toteutettavat ehdotukset lisäävät asukkaiden toiminta- ja osallistumismahdollisuuksia 

Kuluvan vuoden osallistuvan budjetoinnin tammikuisessa äänestyksessä menestyi (suluissa ehdotuskohtaiset äänimäärät) seuraavat ehdotukset, jotka jakautuivat koko kunnan ja alueiden kesken: 

Koko Tuusula: Nuoret töihin (674 ääntä), Tuusulan niityt kukkimaan (587), Välituntivälineitä kouluihin (423), Eroon siruetanoista (377), Syötäviä puistoja (329), Kehitysvammaisten päivä hevostallilla (307) ja Tuusulan retkikohteet Retkipaikka.fi -sivustolle (273)   
 
Kellokoski: Pyörätelineitä Kellokoskelle (338), Elokuva-picnic Kellokoskella (317) ja Mopo- ja pyöräpaja Kellokoskelle (261) 
 
Hyrylä: Kukkaloistoa Hyrylän keskustaan (540), Fjällbohon siisti yleisö-WC (463), Elonkorjuumarkkinat Hyrylässä (447), Opasteita Rykmentinpuiston metsään (446), Kirsikkapuita Tuulipuistoon (433), Matonpesupaikan siistiminen (370) ja Ristikiven metsäpolkujen parantaminen kyltein tai sorastamalla (332) 
 
Etelä-Tuusulan kylätKukka- ja hernepeltoja Etelä-Tuusulan kylien kehittämisverkoston alueelle (391), Laavu Vaunukankaalle (294), Lisää leväpuomeja Rusutjärven uimarannalle (268) ja Roska-astioita Lahelaan (248) 
 
Riihikallio: Puita Kotkanpuistoon (451), Kotkanpuiston purojen kunnostus (364) ja Puistojoogaa ja toiminnallista lihaskuntoharjoittelua Kotkanpuistossa (341) 
 
Jokela: Kukkaistutus- ja penkkiyhdistelmä Jokelan keskustaan (259), Mopopaja Jokelaan (251), Ikäihmisille virkistystä Jokelassa (241)Jokelan lampien reitistö (217) ja Tiilitehtaan hedelmäpuiston kunnostus (202) 

Osallistu toteutuksiin!

Kaikki osallistuvassa budjetoinnissa 2021 toteutettavat ehdotukset löytyvät sähköiseltä osallistumisalustalta https://osallistu.tuusula.fiVoit seurata ehdotusten etenemistä ja kommentoida sinua kiinnostavaa toteutusta.  

Osallistu myös Tuusulan tapahtumakalenterista löytyviin osallistuvan budjetoinnin toteutusten suunnitteluiltoihin ja tartu toimeen vapaaehtoisena!  
 
Tehdään yhdessä parempaa Tuusulaa!  

Lisätiedot: 
Yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi    
Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, p. 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi  

Takaisin