Koulujen päättäjäisviikonloppu lähestyy – kiinnitä edelleen huomiota koronavirusepidemian kokoontumisrajoituksiin

04.06.2021

Koulujen ja oppilaitosten oppilaat ja opiskelijat aloittavat tämän viikonlopun jälkeen kesäloman vieton. Koulujen päättäjäisiä vietetään lauantaina 5.6. Tuleva viikonloppu tulee poikkeamaan edellisen kesän tapaan niin koulujen päätöstilaisuuksien kuin lasten ja nuorten vapaa-ajanvietonkin osalta käynnissä olevan koronavirusepidemian vuoksi. Kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa tulevana viikonloppuna. 

Koulujen päätöslauantaita vietetään luokka- ja ryhmäkohtaisissa tilaisuuksissa

Tuusulan koulujen perinteiset kevätjuhlat ovat tältä keväältä peruttu, mutta peruskoulut ovat toteuttamassa lauantain 5.6. lukuvuoden päätöstilaisuuksia erilaisilla tavoilla luokkakohtaisten tilaisuuksien, tilaisuuksien porrastamisen ja livelähetysten muodossa.

Kouluissa seurataan striimattuja esityksiä ja puheita omissa ryhmissä etäyhteyksien kautta ennen todistusten ja stipendien jakohetkiä. Lisäksi kouluilla on tiedossa koulukohtaisia omia virtuaalisia ohjelmanumeroita ja puheita kesälomatunnelman nostattamiseksi. Yläkouluihin seuraavana lukuvuonna siirtyvät ja peruskoulunsa päättävät oppilaat huomioidaan todistusten lisäksi myös koulukohtaisesti.

Lukion toimipisteissä Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella päätöspäivän juhlia vietetään osin myös ulkona.

Alueellinen nuorisotyö jalkautuu nuorten suosimille paikoille

Tuusulan kunnan alueellisen nuorisotyön nuoriso-ohjaajat jalkautuvat kaikissa kuntakeskuksissa nuorten suosimille alueille ja ovat läsnä nuorten keskuudessa päättäjäisviikonlopun vietossa. Myös poliisi valvoo osaltaan viikonlopun viettoa.

Riihikallion nuorisotila Kertsi on auki lauantaina 5.6. klo 17–22.

Päättäjäisviikonlopun viettoon vaikuttavat koronasuositukset ja -rajoitukset

Tuusulan kunta muistuttaa, että koronatilanne on vielä akuutti Keski-Uudellamaalla ja koulujen päätöspäivää juhlivien tulee muistaa noudattaa voimassa olevia koronasuosituksia ja -rajoituksia.

Suosittelemme myös, että huoltajat keskustelevat lasten ja nuorten kanssa päättäjäisviikonlopun kokoontumisten pelisäännöistä. Näin voimme varmistua yhdessä, että koronatilanne ei pahene Tuusulassa kesälomien alkaessa.

Katso tarkemmin Keusoten alueen voimassa olevat koronasuositukset ja –rajoitukset. Tuusulan kunta noudattaa Keusoten koronasuosituksia ja -rajoituksia.

Koronaturvallista tekemistä päättäjäisten kunniaksi

Tuusulan kunta järjestää Stigin virtuaalisen esiintymisen Halosenniemen pohjalta laaditussa virtuaalisessa museossa HALO Avoin Ateljeessa. Esiintyminen on katsottavissa 4.6. alkaen ja se on järjestetty koronaturvalliseksi tekemiseksi koulujen lukuvuoden päätöksen kunniaksi. 

Katso Stigin virtuaalinen esiintyminen:
elamisentaidetta.fi/halo

Lue lisää 4.6.2021 julkaistusta tiedotteesta Stig esiintyy Halosenniemessä – osallistu virtuaaliselle keikalle.

Tuusulan kunta toivottaa lapsille ja nuorille hyvää kesälomaa ja lämpimästi onnea peruskoulunsa päättäville ja lukiosta valmistuville!

Lisätiedot:
Pormestari Arto Lindberg, p. 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi
Sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara, p. 040 314 3401, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Takaisin