Keusote tiedottaa: Pietarin kisaturismin vaikutukset Keusoten alueella

30.06.2021 klo 19.20

Keusoten alueella on todettu tällä hetkellä 16 Pietarista tullutta koronatartuntaa. Keusote on yhteydessä kaikkiin Pietarista palanneisiin henkilöihin, joiden tiedot saadaan Suomen rajavalvonnasta, ja heitä kehotetaan menemään koronatestiin. Tilannetta seurataan aktiivisesti.

THL:n ohjeiden mukaisesti kaikkien matkustajien, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa kuljetusyhtiöllä, tulee hakeutua koronavirustestiin, mikäli he eivät jo ole testissä käyneet. Myös rajalla testissä käyneiden tulee tartunnan poissulkemiseksi käydä uudestaan testissä aikaisintaan 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen. THL suosittelee kaikille linja-autojen ja pikkubussien matkustajille ja kuljettajille 14 vuorokautta kestävää karanteenia.

Runsaista tartunnoista johtuen myös palanneiden turistien kanssa juhannusta viettäneiden tai muuten lähikontaktissa heidän kanssaan olleita suositellaan hakeutumaan testiin heti, vaikka heillä ei olisikaan oireita.

Suositus koskee kahden rokoteannoksen saaneita tai taudin alle 6 kuukautta sitten varmistetusti sairastaneita vain, jos heille tulee koronaan sopivia oireita.

Mikäli olet palannut Suomeen Venäjältä 21.5–25.6.2021 aikana, etkä ole vielä karanteenissa, ota yhteyttä Keusoten koronapuhelimeen, 019 226 0099. Puhelin on auki joka päivä kello 8–16.

Takaisin