Tuusulan ensimmäiseksi Vuoden kulttuurimyönteiseksi on valittu Krapin Paja

22.07.2021

Tuusulan kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jakoi Tuusula-päivänä 22.7.2021 ensimmäisen Vuoden kulttuurimyönteinen -palkinnon. Vuoden kulttuurimyönteinen 2021 on Tuusulanjärven tapahtumat Oy.

Tuusulanjärven tapahtumat Oy eli tutummin Krapin Paja on korona-ajasta huolimatta pystynyt jatkamaan toimintaansa ja tuottamaan alueen asukkaille kulttuurielämyksiä. Striimattu Tuusulanjärvi-klubi oli hieno oivallus ja kädenojennus paikallisten taiteilijoiden ja muiden osaajien esiinnostamiseksi. Se tarjosi työtilaisuuksia alan vaikeassa koronatilanteessa. Krapin Pajan puistokonserteista on tullut pidetty osa paikallista tapahtumatarjontaa. Tuusulanjärven tapahtumat Oy tunnetaan etenkin laadukkaista palveluistaan, ohjelmatarjonnan korkeasta tasostaan sekä ystävällisestä ja ihmisläheisestä otteestaan.

Vuoden kulttuurimyönteinen 2021_Krapin paja_Jaana Hopeakoski (44)

Vuoden kulttuurimyönteinen -palkinnon vastaanotti Tuusulanjärven tapahtuman oy:n toimitusjohtaja Anu Uhlenius ja klubi-isäntä Teemu Paananen. Vuoden kulttuurimyönteisen 2021 kukittivat kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Janne Mellin, varapuheenjohtaja Anna Yltävä sekä kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.

– Olen erittäin iloinen saadessani ojentaa tämän ensimmäisen kulttuuripalkinnon Krapin Pajan monipuolisesta ja korkealaatuisesta toiminnasta vastaavalle tiimille. Krapin Paja on luonut Tuusulaan upean ja omaperäisen konseptin ja on myös koronarajoitusten puristuksissa osannut toimia innovatiivisesti. Krapin Paja on suhteellisen lyhyessä ajassa lyönyt itsensä läpi esiintyvien artistien keskuudessa ja Tuusulaan on syntynyt vetovoimainen ja tunnelmaltaan omalaatuinen keikkapaikka. Tämä luo osaltaan positiivista kuvaa Tuusulasta kulttuurikuntana, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Janne Mellin. 

Jatkossa vuosittain jaettava palkinto voidaan jakaa yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan elävöittänyt, uudistanut tai nostanut esiin kulttuuria Tuusulassa. Palkinto voidaan myöntää siis kulttuuritoimijalle, -tapahtumalle tai -teolle.  

Kulttuuripalkinnon säännöissä painotetaan uutta toimintaa näin: ”Tuusulalaisella kulttuurielämällä on pitkät perinteet. Ennakkoluulottomuus ja tekemisen ilo nostavat nopeastikin esille erilaisia ihmisiä, mielenkiintoisia näkökulmia, uusia kulttuurihankkeita ja monipuolista taidetta. Kulttuuripalkinnolla halutaan kannustaa kulttuuritoimijoita ja osoittaa arvostusta innovatiivisille kulttuuriteoille”.  

Tunnustus sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Kunniakirjan on suunnitellut tuusulalainen graafikko Ville Savimaa. Palkintoja voidaan harkinnan mukaan jakaa vuosittain yksi tai useampia, mutta se voidaan myös jättää jakamatta. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää palkinnon arvon ja vahvistaa raadin jäsenet vuosittain. Päätöksen kulttuuripalkinnon saajasta tekee palkintoraati, johon kuuluvat kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja, kulttuurituottaja sekä tarvittaessa raatiin kutsuttavia muita henkilöitä.
 
Ensi vuodesta lähtien ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajaksi voi tehdä kuka tahansa ja myös itseään voi ehdottaa. Ehdotukset tehdään vuosittain sähköisellä lomakkeella 1.1.–1.6. kulttuuripalveluiden verkkosivuilla www.tuusula.fi/vuodenkulttuurimyonteinen.

Vuoden kulttuurimyönteinen julkistetaan pääsääntöisesti 22.7. Tuusula-päivänä. 

 

Lisätietoa: Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 0403143436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Takaisin