Ryhmämuotoista hyvinvointivalmennusta Tuusulan kunnan asukkaille

18.08.2021

Tuusulan kunnan vapaa-aikapalvelut tarjoavat tänä syksynä ensimmäistä kertaa hyvinvointivalmennusta kuntalaisille. Kevyesti liikkeelle -ryhmän aikana otetaan pieniä askelia kohti elintapamuutosta ja tavoitteena on löytää oma tapa liikkua arjessa.

Kenelle ryhmä on suunnattu? 

Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti 1865-vuotiaille tuusulalaisille, joilla on vähintään yksi terveysriski. Näitä riskejä ovat terveyden kannalta liian vähäinen liikkuminen (alle 2 tuntia liikuntaa viikossa), runsas ylipaino (BMI yli 25), korkea verenpaine, korkeat kolesteroliarvot tai tyypin 2 diabetes.

Mitä hyvinvointivalmennus on?  

Hyvinvointivalmennuksessa käytetään arvo- ja hyväksyntäpohjaista lähestymistapaa, mikä tarkoittaa, että valmennuksen aikana kirkastetaan omat arvot ja tavoitteet. Arvoista ja tavoitteista etsitään motivaatiota pysyvään elintapamuutokseen. Tapaamisissa työstetään omia liikuntakäsityksiä ja -esteitä sekä etsitään arjessa toimivia konkreettisia ratkaisuja terveellisiin elintapoihin. Ryhmässä tehdään siis paljon pohdinta- ja keskusteluharjoituksia.

Hyvinvointivalmennus-ryhmällä on yhteensä seitsemän tapaamiskertaa. Valmennuksen aikana paneudutaan liikkumisen lisäksi terveelliseen ruokavalioon, hyvään uneen ja palautumiseen eli hyvinvoinnin perusteisiin. Jokainen käy läpi omia elintapojaan, mutta kuitenkin yhdessä vertaisryhmän kanssa kokemuksia ja ajatuksia jakaen.

Tapaamisiin sisältyy helppoja matalan kynnyksen liikuntakokeiluja, joiden tarkoituksena on tutustua turvallisessa pienessä ryhmässä erilaisiin liikuntamuotoihin ja ympäristöihin. Tässä ryhmässä sinulla ei tarvitse olla lainkaan aikaisempaa kokemusta liikkumisesta.

Ryhmien aikataulut

Syksyllä 2021 järjestetään kaksi saman sisältöistä ryhmää:
Ryhmä 1: 7.9.19.10.2021
Ryhmä 2: 2.11.14.12.2021

Aika: Tiistaisin klo 17.3019.30 (2h)
Paikka: Tuusulan Uimahallin alakerta (Rykmentintie 1)

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen on käynnissä nyt! Ilmoittautumiset ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Kevyesti liikkeelle -ryhmät ovat ilmoittautumisjärjestelmässä kurssinumeroilla 1610 ja 1620. Ryhmään mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmä on maksuton. 

Lue lisää: www.tuusula.fi/hyvinvointivalmennus


Lisätietoja:
Terveysliikunnan koordinaattori Mari Hietapakka, p. 040 314 2223, mari.hietapakka@tuusula.fi

Takaisin