Lasten ja nuorten puistoruokailusta muodostunut pidetty kesäajan palvelu – tavoitti tänä kesänä lähes 6 300 ruokailijaa

18.08.2021

Tuusulan kunta järjesti kesällä 2021 maksutonta puistoruokailua alle 18-vuotiaille tuusulalaisille lapsille ja nuorille kaikissa kuntakeskuksissa. Ruoka oli tarjolla ulkotiloissa kesä- ja heinäkuussa arkipäivisin kello 12–12.30 ja kävijöitä riitti koko kesälle. Puistoruokailun järjestelyt toteutettiin terveysturvallisesti koronatilanne huomioiden.  

Puistoruokailuun osallistui tänä kesänä lähes 6 300 tuusulalaista lasta ja nuorta. Ruokailijoiden määrä nousi edelliskesästä. Ruokailupaikkoina toimivat Kellokoskella Björkenheimin puisto, Jokelassa Notkopuisto, Riihikalliossa Kotkanpuisto ja Hyrylän keskustan alueella Mikkolan koulun piha-alue sekä päiväkoti Mainingin piha-alue vuorokuukausina. 

Ruuan valmistamisesta vastasi Tuusulan kunnan ruokapalvelut ja jakelussa oli mukana niin koulunkäynninohjaajia kouluilta kuin nuoria kesätyöntekijöitäkin ruokapalveluiden henkilöstön apuna.   
 
Kuluvan kesän puistoruokailu sai asukkailta hyvää palautetta. Sen kerrottiin rytmittävän hyvin kotona olevien lasten päivää ja helpottavan töissä käyvien vanhempien arkea. 

Todella usein sain hymyilevät lapset kotiin ja helpotti todella paljon kun tiesiettä lapset on käynyt syömässä”, kertoo eräs vanhempi kokemuksistaan 

– Puistoruokailussa parasta on yhdessä syöminen. Lapset oppivat yhdessä maistelemaan erilaisia ruokia ja muutenkin ulkona ruoka maistuu hyvin, summaa osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen puistoruokailun tuloksia. Puistoruokailu lisää myös yhteisöllisyyttä ja tuo ihmisiä yhteen. Esimerkiksi Jokelassa perheet ruokailivat puistoon levitetyillä piknik-vilteillä ja viettivät aikaa yhdessä muiden puistoruokailuun tulleiden kanssa, jatkaa Konttinen.  
 
Palautetta kesän 2021 puistoruokailusta tai toiveita ja kehitysideoita tulevia puistoruokailuja ajatellen voi antaa vielä elokuun loppuun asti sähköisellä lomakkeella: 
https://q.surveypal.com/Puistoruokailu-2021-palautekysely 

Lisätiedot:  
Järjestelyt: Varhaiskasvatuksen asiantuntija Pirjo Lehtonen, p. 040 314 4834, pirjo.lehtonen@tuusula.fi 
RuokaRuokapalvelupäällikkö Kirsi Hanski, p. 040 314 4377, kirsi.hanski@tuusula.fi 
Osallisuus ja yhteisöllisyys: Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, p. 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi     

 
Tuusulan kunta on järjestänyt puistoruokailua kolmena peräkkäisenä kesänä vuodesta 2019 lähtienEnsimmäisenä kesänä puistoruokailutoimintaa pilotoitiin asukkaiden ehdotuksesta Riihikalliossa Kotkanpuistossa. Toiminta koettiin mieluisaksi ja tarpeelliseksi. Myönteisten kokemusten pohjalta toimintaa laajennettiin seuraavaksi kesäksi kaikkiin kuntakeskuksiin. Kuluvana kesänä puistoruokailu toteutettiin edelliskesän tapaan huomioiden koronavirustilanne ja sen vaatimukset järjestelyissä. Tuusulan kunnan puistoruokailusta on muodostunut pidetty kesäajan palvelu. 

Takaisin