Laidunkävely lammaslaitumille Mikkolanjokilaaksossa Suomen luonnon päivänä lauantaina 28.8. klo 12-14

19.08.2021

Laidunkävelyllä Hyrylän Mikkolanjokilaaksossa tehdään havaintoja taajamalaitumen toteutuksesta maisemanhoidon ja virkistyskäytön näkökulmasta. Suomen luonnon päivänä toteutettava opastettu laidunkävely on ainutkertainen tilaisuus päästä Mikkolanjokilaakson lammaslaidunten aitojen sisäpuolelle.

Laidunkävelyllä tavataan alueella laiduntavia suomenlampaita ja kuullaan ja nähdään eläinten rooli luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjinä alueella, jossa on paljon luontoarvoja. Lisäksi keskustellaan hoitoniittojen tarpeellisuudesta ja muista, laitumen kasvua tukevista hoitokäytännöistä.

Kävelyn vetää ProAgria Etelä-Suomen maisema-asiantuntija Auli Hirvonen ja mukana on Tuusulan kunnan viherpalveluiden viheraluehoitajia. Käveltävän reitin pituus on säästä riippuen 3-5 kilometriä vaihtelevassa maastossa rantaniityillä. Reitti ei ole esteetön. Huomioi säänmukainen pukeutuminen. Saappaat ovat suositeltavat jalkineet.

Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Saapumisohjeet ja pysäköinti: Mikkolan koulun pysäköintialue (Pähkinämäentie 215, 04300 Tuusula), josta siirrytään oppaan johdolla kävellen kierroksen alkuun Mikkolanjokilaaksoon

Tapahtuman tarkemmat tiedot saapumisohjeineen Tuusulan tapahtumakalenterista tapahtumat.tuusula.fi

Laidunkävelyllä noudatetaan voimassaolevia ulkotiloissa järjestettävän tapahtuman koronasuosituksia ja turvavälejä. Tapahtumassa ei koronatilanteen vuoksi ole tarjoilua.

Tutustu laiduneläimiin Tuusulassa omatoimisesti

Tuusulassa on useita luonnonniittyjä, joiden hoitajina on laiduneläimiä. Lampaisiin voi tutustua omatoimisesti Rykmentinpuiston Puustellinmetsän puiston metsälaitumella, Lammaskallion tilalla (Lammaskalliontie 87, kahvio avoinna la 28.8. klo 12-18), Anttilan tilakeskuksessa (Hankkijantie 25) ja Kotorannassa. Lehmiä näkee Lassilan luomutilalla (Paijalantie 341, kahvio la 28.8. klo 12-17).

Lisätiedot

maisema-asiantuntija Auli Hirvonen, 0400 864 494, Pro Agria Etelä-Suomi, MKN maisemapalvelut, etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi

kaavasuunnittelija Terhi Wermundsen, 040 314 3065, Tuusulan kunta, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

viheraluehoitaja Jeppe Muuriaisniemi,  Tuusulan kunta, viherpalvelut

Takaisin