Valtakunnallinen Pyöräilyviikko kannustaa pyöräilemään – kerro lempipyöräilyreittisi tai -kohteesi Tuusulassa 5.9. mennessä

28.8.2021

Tuusulan, Järvenpään ja Keravan liikenneturvallisuus- ja kasvatustyöryhmät lanseerasivat heinäkuussa pyöräsuunnistuksen, joka on herättänyt paljon mielenkiintoa. Pyöräsuunnistus huipentuu lauantaina 28.8. käynnistyvään valtakunnalliseen Pyöräilyviikkoon, jota vietetään aina sunnuntaihin 5.9. saakka. Kerro meille viikon kunniaksi rakas pyöräilyreittisi tai -kohteesi ja osallistu arvontaamme 5.9. mennessä!

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko kannustaa koko perheen pyöräilemään

Tuusula, Järvenpää ja Kerava kannustavatkin kaikkia osallistumaan Pyöräilyviikkoon esimerkiksi pyöräsuunnistuksen tunnelmissa. Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla kannustetaan pyöräilemään myös eri teemapäivien innoittamana. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa jokaista pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Lue lisää Pyöräilyviikosta.

Tutustu Tuusulaan ja lähialueisiin suunnistuskarttojen avulla

Tuusulan, Järvenpään ja Keravan liikenneturvallisuus- ja kasvatustyöryhmien koostamia suunnistuskarttoja on päivitetty kesän aikana ja päivitetyt kartat löydät kuntien kotisivuilta, kuten Tuusulan Lähialueet tutuksi pyöräillen -sivulta. Karttoja on saatavilla kuntakohtaisesti sekä koko seudun yhteisenä.

Kohteita on kartalla runsaasti ja voit muodostaa kohteista mieleisesi suunnistusreitin tai käydä vaikkapa kaikilla kohteilla. Pyöräilysuunnistukseen voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa perheen kesken yhdessä polkien. Kohteet on jaoteltu virkistyksen, taiteen ja historian kategorioihin. Joka kunnasta löydät myös kohteita, joilla voit pysähtyä grillaamaan, syömään tai vaikkapa kahville. Huomioithan, että tarkastat itse kohteiden aukioloajat. Mikäli haluat pistäytyä esimerkiksi museossa vierailemassa, huomioithan myös mahdolliset sisäänpääsymaksut.

Voit käyttää karttoja mobiililaitteellasi myös pdf-muodossa tai tulostaa kartat kotona käyttöösi. Suunnistuskohteet on viety myös Google Mapsiin. Mikäli mobiililaitteessasi on Google Maps -sovellus, voit avata linkin https://bit.ly/3qIqc4o laitteellasi ja kohteet avautuvat suoraan kartalle.

Kerro lempipyöräilyreittisi tai -kohteesi ja osallistu pyöränhuoltolahjakortin arvontaan

Valtakunnallisen Pyöräilyviikon kunniaksi Tuusulan kunta kerää asukkaille rakkaita Tuusulassa sijaitsevia lempipyöräilyreittejä ja -kohteita sähköisen kyselyn kautta. Kerro meille, mikä pyöräilyreitti tai -kohde on vienyt sydämesi, ja jonne palaat aina uudelleen ja uudelleen pyörän selässä liikkuen. Jaamme asukkaiden vinkkaamia reittejä ja kohteita Lähialueet tutuksi pyöräillen -sivullemme kyselyn päätyttyä.

Reittien ja kohteiden ilmoittamisen lisäksi voit osallistua 100 euron pyöränhuoltolahjakortin arvontaan tuusulalaiseen pyörähuoltoon jättämällä kyselylomakkeella yhteystietosi. Reittien ja kohteiden ilmoittaminen sekä arvontaan osallistuminen on käynnissä valtakunnallisen Pyöräilyviikon ajan 28.8.–5.9.2021. Palkinto arvotaan viikolla 36 ja voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Tutustu arvonnan sääntöihin

Kerro lempipyöräilyreittisi tai -kohteesi Tuusulassa ja osallistu arvontaan 5.9. mennessä:
https://q.surveypal.com/Kerro-lempipyorailyreittisi-tai--kohteesi-Tuusulassa-ja-osallistu-arvontaan

Lähde mukaan tutustumaan lähialueidemme upeisiin ja monipuolisiin kohteisiin Pyöräilyviikon ja pyöräsuunnistuksen innoittamana!

Lisätiedot:
Liikenneinsinööri Jukka-Matti Laakso, p. 040 314 3569, jukka-matti.laakso@tuusula.fi

Takaisin