Keski-Uudenmaan Pride-viikonlopun tapahtumia Tuusulassa

01.09.2021 klo 13.30

Täydennetty 3.9.2021:
Pride-viikonlopun 4.9. Puistojuhlan aikataulu on nyt julkaistu!
Käy kurkkaamassa suosikkisi tapahtumasta: Keski-Uudenmaan Pride Puistojuhla Rantapuistossa | Facebook 


Tulevana viikonloppuna 3.–5.9.2021 juhlitaan Keski-Uudenmaan ensimmäistä Pride-tapahtumaa, jonka toteuttaa yhteistyössä Tuusulan kunta sekä Järvenpään ja Keravan kaupungit. Keski-Uudenmaan Pride-tapahtuma sai alkunsa keväällä 2021 kun sekä Tuusulassa että Järvenpäässä tehtiin tapahtumasta valtuustoaloitteet. Molemmat Tuusulanjärven kunnat hyväksyivät aloitteet ja matkan varrella mukaan liittyi myös Keravan kaupunki.  

Järvenpään Rantapuistossa lauantaina 4.9. järjestettävä päätapahtuma käynnistää osallistujakaupunkien ja -kuntien yhteisen vuosittaisen tapahtumaperinteen. Tänä vuonna tapahtuman toteutuksesta vastaa Järvenpään kaupunki  ensi vuonna pääjärjestäjänä toimii vuorostaan Tuusulan kunta 
 
Kaupungeilla ja kunnilla on viikonlopun aikana alueillaan myös Pride-liputus. Liputus alkaa perjantaina 3.9. jatkuen sunnuntaihin 5.9. saakka. Tuusulassa liputus toteutetaan jokaisessa kuntakeskuksessa.  

Lue lisää 26.8. julkaistusta Järvenpää aloittaa Keski-Uudenmaan Pride-perinteen Rantapuistossa lauantaina 4.9. -tiedotteesta. 

Päätapahtuma Järvenpään Rantapuistossa lauantaina 4.9.  

Tapahtumaviikonloppu huipentuu kaikille avoimeen Puistojuhlaan, jota vietetään Järvenpään Rantapuistossa lauantaina 4.9. Tapahtuman ohjelma alkaa klo 15 ja jatkuu aina klo 22 asti. Tapahtuma järjestetään terveysturvallisesti AVI:n ja THL:n ohjeita noudattaen. 
 
Puistojuhla tarjoaa taide- ja musiikkiesitysten lisäksi monipuolista alueohjelmaa yhdistysten, kuntien ja yritysten puolesta. Sisältö vaihtelee keskustelutuokioista kukkien sidontaan ja muodista toiminnallisiin aktiviteetteihin. Tuusulan kunta on paikalla Puistojuhlassa omalla telttapisteellään. Katso alta tapahtumakoosteesta, mitä teltallamme tapahtuu.   

Tuusulan Pride-viikon tapahtumia

  • Tuusulan pääkirjastossa ja Jokelan kirjastossa on esillä HLBT-kirjallisuutta ja jaossa sateenkaaripinssejä. Tuusulan kirjaston Youtube-kanavalla vinkataan aiheeseen liittyviä kirjoja.  
  • Tuusulan alueellinen nuorisotyö järjestää perjantaina 3.9. aiheesta Discord-tapahtuman. Linkki tapahtumaan on tulossa pian Tuusulan kunnan alueellisen nuorisotyön sivuille: www.tuusula.fi/nuoret
  • Tuusulan kunnan telttapiste on menossa mukana Järvenpään Rantapuistossa lauantaina 4.9. vietettävässä Puistojuhlassa klo 15–19. Paikalla on Tuusulan kunnan alueellinen nuorisotyö ja Ohjaamo Tuusula. Lisäksi apulaispormestari Tuija Reinikaisen kanssa voi keskustella klo 15–17, mitä yhdenvertaisuus on Tuusulassa. Teltalla voi myös askarrella Järvenpään Kukkatalon opastuksella klo 15–19 välisenä aikana itselleen kukkaseppeleen tai kukkakorun tarvikkeiden hinnalla, tai suunnitella sateenkaarikorvakorut.   

Takaisin