Tuusulan kouluissa taiteilijoiden ruokateema 29.9.

27.09.2021

Tuusulan kouluissa vietetään keskiviikkona 29.9. planetaarisen ruokavalion teemapäivää, joka menun ideoijina ovat toimineet Tuusulan kuvataidekoulun 1314-vuotiaiden ryhmän oppilaat.

Idealähteenä Tuusulan kuvataidekoulun oppilaat

Tuusulan kunnan Ruokapalvelut keräsi Tuusulan kuvataidekoulun 13–14-vuotiaiden ryhmän oppilailta ideoita ja ajatuksia planetaarisen ruokavalion ruokalajeista, joita kouluruokailussa oltaisiin valmiita maistelemaan.

– Ruokailu on parhaimmillaan monen aistimuksen summa ja päätimmekin lyödä kuvataidekoulun kanssa viisaat päät yhteen ja keksiä keinoja yhdistää taidetta, osallistamista ja tarinankerrontaa, iloitsee ruokapalveluiden alue-esimies Heli Hakulinen onnistuneesta yhteistyöstä kuvataidekoulun oppilaiden kanssa.

Kuvataidekoululaiset käsittelivät aihetta ideoinnin lisäksi myös taiteen keinoin. Oppilaiden käsissä syntyi ajatuksia herättäviä teoksia, alla yksi teoksista kuvamaistiaisena. Lisää kuvamaistiaisia oppilaiden teoksista julkaistaan teemapäivän kunniaksi 29.9. Tuusulan kunnan Ruokapalveluiden Instagramissa.

Aamu Karjalaisen näkemys planetaarisesta ruokavaliosta.
Kuvamaistiainen oppilaiden teoksista. Teoksen tekijä Aamu Karjalainen.

Jatkokehitystyöllä syntyi uusi ruokalaji

Ruokapalveluiden keskuskeittiön tuotekehitystiimi jatkojalosti oppilaiden ajatuksia ja kehitti niiden pohjalta uuden reseptin nuudelia ja kasviksia sisältävään wokkiin. Uusi ruokalaji sai lopulta nimen taiteilijoiden kasviswok.

Uutta tuotetta maistellaan Tuusulan kouluilla keskiviikkona 29.9., jolloin tarjolla on planetaarisen ruokavalion mukainen menu. Taiteilijoiden menu -nimen saanut päivän anti sisältää taiteilijoiden kasviswokia, savulohikiusausta, kaaliraastetta, herneitä, punajuurta ja siemensekoitusta sekä ruisneppareita.

Planetaarinen ruokavalio hyväksi terveydelle ja ympäristölle

Planetaarinen ruokavalio on kansainvälisen tutkijaryhmän kehittämä, ja onkin ennustettu, että ruokavalio tulisi toimimaan tulevien ruokailusuositusten pohjana.

Planetaarisen ruokavalion avulla pyritään löytämään ratkaisu, jossa noudatettava ruokavalio on ihmiselle mahdollisimman terveellinen, varmistaen samalla, että ruokavaliosta aiheutuu ympäristölle mahdollisimman vähän kuormitusta.

Lisätiedot:
Ruokapalveluiden alue-esimies Heli Hakulinen, p. 040 314 4385, heli.hakulinen@tuusula.fi

 

Takaisin