Hyrylän jälleenkuvauskävely lauantaina 9.10.

29.09.2021

Hyrylä Kauppatie. Kuva Tuusulan museo

Hyrylä Kauppatie. Kuva Inka Tuominen

Miten Kauppatien näkymät ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa? Pystytkö kuvittelemaan ortodoksikirkon hahmon mäelle?

Tuusulan museo järjestää jälleenvalokuvauskävelyn Hyrylässä lauantaina 9.10 klo 13. Kierros on osa Keravan, Tuusulan, Hyvinkään, Riihimäen, Nurmijärven ja Mäntsälän museotoimijoiden yhteistä Kuvaa uusiksi – jälleenkuvausta kotikumilla -hanketta. Jälleenvalokuvauksessa otetaan valokuvia jäljitellen vanhoja valokuvia: kuvat otetaan samoista paikoista ja samoihin suuntiin kuin esikuvansa. Mikä on uutta, mitä vanhaa on säilynyt? Miten näkymät ovat muuttuneet?

Kuvaamiseen ja vanhojen kuvien paikantamiseen käytetään Android-puhelimissa toimivaa ilmaista Ajapaik-sovellusta (voit ladata sen esimerkiksi Google Playsta). Voit kuitenkin myös kuvata myös muilla puhelimilla tai kameralla. Retken aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikin käyttöön ja jälleenvalokuvaukseen, joten sinun ei tarvitse olla mestarivalokuvaaja!

Kierros kestää reilun tunnin ja sen aikana kävellään noin kaksi kilometriä. Lähdemme liikkeelle Hyrylän pääkirjaston edestä. Tulethan paikalle vain oireettomana! Kävelykierroksella oppaina toimii projektikoordinaattori Inka Tuominen. Ennakkoilmoittautuminen inka.tuominen@tuusula.fi tai 0403143477, mukaan mahtuu 20 ihmistä.

Tervetuloa!

Kuvaa uusiksi – jälleenkuvausta kotikulmilla -hanke
Projektikoordinaattori Inka Tuominen
inka.tuominen@tuusula.fi
kuvaauusiksi.wordpress.com/

www.facebook.com/kuvaauusiksi

Takaisin