Miltä näyttää rakenteilla olevan Päiväkoti Martta Wendelinin sisällä? – Avoimet ovet 2.11.

14.10.2021 klo 12.00

Päiväkoti MarttaWendelinin rakentaminen on hyvässä vauhdissa Tuusulassa, ja rakennus on noussut jo silmin nähden muotoonsa. Tulevaan päiväkotiin on mahdollista tutustua ennakkoon aikataulutetuilla tutustumiskierroksilla, joita järjestetään 2.11.2021 klo 14.3016.30 välisenä aikana avointen ovien -tapahtumassa.  

Ilmoittaudu tutustumiskierrokselle 31.10. mennessä

Päiväkoti Martta Wendelinin työmaalla (Pähkinämäentie 195, Tuusula) vietetään avoimia ovia 2.11.2021 klo 14.30–16.30. Kutsumme niin tulevat perheet, joiden lapset siirtyvät päiväkotiin sen valmistuessa, kuin muutkin kiinnostuneet tutustumaan rakennukseen. Työmaaturvallisuuden takaamiseksi tutustuminen toteutetaan ennakkoon aikataulutetuilla kierroksilla, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Kierroksille voi ilmoittautua 31.10.2021 mennessä.   
 
Kierrosten aluksi Tuusulan kunnan ja rakennusliikkeen edustajat kertovat tulevasta päiväkodista ja sen rakennusvaiheista, ja itse kierroksen aikana pääsee näkemään päiväkotirakennuksen hahmottuneita tiloja.  

– Tuusulan kunnan ennennäkemättömän palveluverkkouudistuksen ensimmäisen toteutuksen Päiväkoti Martta Wendelinin rakentaminen on edennyt aikataulussaan ja voimme nyt iloksemme tarjota asukkaille mahdollisuuden tutustua päiväkodin tuleviin tilaratkaisuihin avoimien ovien tutustumiskierroksilla, iloitsee pormestari Kalle Ikkelä.  
 
Ilmoittaudu mukaan tutustumiskierrokselle 31.10. mennessä:
https://www.lyyti.in/Martta_Wendelin_paivakoti_kierrokset (KIERROKSET OVAT TÄYNNÄ)
Ilmoittautumiset tehneet yhteyshenkilöt ovat saaneet ilmoittautumisen yhteydessä tarkemmat tiedot pysäköintiin ja työmaa-alueella liikkumiseen liittyen.

Monikäyttöiset tilat tarjoavat toimintamahdollisuuksia aamusta iltaan 

Päiväkodin rakentaminen käynnistyi loppuvuonna 2020 ja sen on määrä valmistua käyttöön syksyllä 2022. Valmistuessaan päiväkoti on 10-ryhmäinen, ja se tarjoaa päivähoitopaikkoja noin 200 lapselle. Päiväkodin tilaratkaisujen ansiosta lapset voivat toimia omissa turvallisissa pienryhmissä. 

Päiväkoti Martta Wendelin tarjoaa parhaat mahdolliset puitteet juuri varhaiskasvatukseen: tila on alusta asti suunniteltu päiväkodiksi ja tavoitteena on lasten hyvinvointia ja oppimista edistävä kokonaisuus. Tiloissa on myös esimerkiksi liikuntasali, ateljee, ruokahuone ja toimistotiloja, ja päiväkodilla on iso piha. Arkisin päiväaikaan tiloja käyttää päiväkoti 

Rakennuksen tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi ja muuntojoustaviksi, joten niistä on iloa paitsi päiväkodille, niin myös muille kuntalaisille. Tavoitteena onkin, että tilat tulisivat iltakäyttöön kuntalaisten harrastus- ja muuhun toimintaan. 

Martta Wendelinin taide näkyvästi esillä 

Päiväkodissa tullaan käyttämään kuvataiteilija Martta Wendelinin taidetta näkyvästi osana päiväkodin sisustusta. Esimerkiksi päiväkodin siipien lasiseiniin tulee otteita taiteilijan tekemistä kansikuva- tai sisäkuvituksista tunnettuihin satu- ja runokirjoihin. Tulevan päiväkodin siivet ovatkin saaneet nimensä Satumetsä, Tarulinna, Ihmemaa ja Taikaniitty teosten inspiroimana.   

– Päiväkodin lasipintoja tullaan koristamaan Martta Wendelinin teosten innoittamin turvateippauksin. Kuvitettujen lasipintojen läheisyydessä lapset ovat kuin osa taideteosta ja itse sisällä satukirjan maisemissa, kertoo varhaiskasvatusyksikön johtaja Piia Malkki.  
 
Teokset voivat toimia myös inspiraationa päiväkotiin tulevien ryhmien nimille. Ehdotuksia ryhmien nimistä kerätään asukkailta avoimissa ovissa.

Tule tutustumaan tulevaan päiväkotiin ilmoittautumalla ennakkoon ja ehdota ryhmille nimiä tutustumiskierroksen inspiroimana! 

Lue lisää rakenteilla olevasta Martta Wendelin -päiväkodista: www.tuusula.fi/paivakotimarttawendelin

Tutustu laajemmin Tuusulan kunnan palveluverkon uudistamiseen: www.tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko

Lisätiedot:  

Palveluverkon uudistaminen:
Pormestari Kalle Ikkelä, p. 040 314 3001
Vs. sivistysjohtaja Tiina Simons, p. 040 314 3403

Martta Wendelin -päiväkodin toiminta:
Varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Halinen, p. 040 314 3328
Varhaiskasvatusyksikön johtaja Piia Malkki, p. 040 314 3351

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

Tuusula rakentaa uusia päiväkoteja ja kouluja, jotta voimme tarjota terveelliset ja turvalliset tilat kasvulle, oppimiselle ja harrastamiselle. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat muuntautuvat harrastamisen paikoiksi ja kuntalaisten yhteisiksi olohuoneiksi. Voit tutustua palveluverkon uudistamiseen verkkosivulla osoitteessa www.tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko. 

Takaisin