Kemikaalittoman siivouksen kokeilu käynnissä Mikkolan koululla

25.10.2021 klo 11.30

Tuusulassa Mikkolan koululla on käynnissä kuukauden kestävä kemikaalittoman siivouksen kokeilu. Kokeilussa käytetään ylläpitosiivouksessa kemikaalitonta ja myrkytöntä menetelmää, joka puhdistaa ilman pinnoille kertyviä kemikaalijäämiä ja hengitysilmaan vapautuvia yhdisteitä.

Tuusulan kunnan kiinteistönhoidon kokeilun tavoitteena on etsiä ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat entistä vastuullisemman ja ympäristöä huomioivamman kiinteistöjen siivouksen.

Tilojen käyttäjät hyötyvät kokeilussa olevan menetelmän tuoksuttomuudesta ja allergiavapaasta puhtaudesta. Siivottavien kiinteistöjen pintamateriaalit saavat myös pidemmän käyttöiän ja menetelmä on konkreettinen ympäristöteko. Tuusulan kunta onkin strategiassaan vuosille 2021–2025 määritellyt yhdeksi keskeiseksi päämääräkseen ”Tuusula kehittyy kestävästi”.

– Mikkolan koulussa toteuttava kokeilu antaa meille kiinteistönhoidossa työskenteleville kokemuksia kemikaalittomasta siivouksesta, jonka koemme olevan tänä päivänä yksi keinomme toteuttaa konkreettisia ympäristötekoja niin tiloja käyttävien oppilaiden ja henkilöstön kuin ympäristönkin puolesta, kertoo kiinteistönhoidon esimies Heidi-Elina Mantere.

Mikkolan koulussa tehtävän kokeilun aikana toteutetaan laadunarviointia viikoittain ja sen perusteella kiinteistönhoito arvioi, onko kokeilun tulokset hyödynnettävissä Tuusulan kunnan kiinteistöjen siivouksessa laajemmassa käytössä.

Lisätiedot:
Kiinteistönhoidon esimies Heidi-Elina Mantere, p. 040 314 2262, heidi-elina.mantere@tuusula.fi

Takaisin