Tuusulanjärveä kehitetään – Koskenmäen ja Tuomalan venepaikka-alueiden parannustyöt ovat valmistuneet

09.11.2021

Tuusulan kunta on tehnyt tänä syksynä parannustöitä Koskenmäen ja Tuomalan venepaikka-alueilla, ja työt ovat juuri valmistuneet. Koskenmäen alueen päähän on rakennettu uusi rantautumispaikka, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysähtymiseen kuten veneeseen nousuun ja kyydistä poistumiseen. Rantautumispaikka on myös kätevä paikka lähteä suppailemaan Tuusulanjärven laineille. Tuomalan alueella on puolestaan tehty yleisiä siistimistöitä ja kulkureittien parannuksia. Pappilan venepaikka-alue Kotuntiellä kunnostettiin vuonna 2020 ja sinne rakennettiin myös hyvä soutuveneen vesillelaskupaikka.

Koskenmäen venepaikka-alue
Koskenmäen venepaikka-alueen päähän on valmistunut uusi rantautumispaikka.

Tuusulan vapaa-aikapalveluilla on hallinnassaan kolme venepaikka-aluetta Tuusulanjärvellä; Koskenmäen, Pappilan ja Tuomalan venevalkamat. Venepaikka-alueiden sijainnit löydät Tuusulan karttapalvelusta.

Venepaikkojen varaukset

Koskenmäen, Pappilan ja Tuomalan venepaikka-alueiden paikat ovat tuusulalaisten yksityisten henkilöiden ja yhteisöjen varattavissa. Venepaikan maksu on tällä hetkellä 100 euroa (vuosimaksu). Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.tuusula.fi/venepaikat. Vapautuvat venepaikat ovat haettavissa vuosittain 30.4. mennessä ja niihin arvotaan uudet käyttäjät toukokuussa, heti haun päättymisen jälkeen. Koska venepaikkoja vapautuu vuosittain vain rajallinen määrä, kunta on kehittänyt vuokravenetoimintaa yhteistyökumppaneiden kanssa. Jos et ole saanut yrityksistä huolimatta venepaikkaa omalle veneelle, sinulla on mahdollisuus päästä kesäaikaan Tuusulanjärvelle myös vuokraamalla soutuvene lyhytaikaiseen käyttöön. Vuokraveneitä on saatavilla Halosenniemen museosta ja Hotelli Gustavelundista, jossa niiden vuokraamisesta vastaa Sportuna Oy.

Lue lisää venepaikkojen hausta ja soutuveneiden vuokraustoiminnasta.

Lisätiedot:
Vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva p. 040 314 2220, risto.kanerva@tuusula.fi

Takaisin