Anttilan tilakeskuksen rannan virkistyskäytön kehittämistä tehdään luontoa kunnioittaen ja asukkaita osallistaen

17.11.2021

Tuusulanjärven länsirannalla sijaitsevan Anttilan tilakeskuksen rannan virkistyskäyttöä suunnitellaan luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen ja asukkaita osallistaen. Tuusulan kunnanhallituksen 15.11.2021 kokouksessaan hyväksymä alueen kehittämissuunnitelma toimii jatkosuunnittelun valmisteluaineistona niin kaavoitukselle, viherpalveluille kuin vapaa-aikapalveluillekin valituin suunnitteluperiaattein. 

Anttilan tilakeskuksen rannan virkistyskäytön suunnittelussa kantavina voimina nähdään luonnonolosuhteiden runsasmuotoisuus ja alueen luonnon merkitys asukkaiden virkistys- ja hyvinvointimahdollisuuksien lisääjänä. Anttilan tilakeskuksen alueelta avautuu upeat näkymät Tuusulanjärvelle ja sen vastarannalle. Alue tarjoaa myös mahdollisuuksia seurata vuodenaikojen vaihtumisen ihanuutta.

Alueen suunnittelua ja kehittämistoimia on tehty ja tehdään osallistaen yhdessä asukkaiden kanssa. Alueesta toivotaan muodostuvan kaikille yhteinen olohuone, jossa rakennettavat elementit ja reitit suunnitellaan tarjoamaan mahdollisimman monenlaisia ulkoilmaharrastuksia niin asukkaille kuin muillekin lähiretkeilystä kiinnostuneille. Rannan läheisyyteen on valmistunut jo monipuolinen piknik- ja grillausalue. Tutustu piknik-alueen sijaintiin Tuusulan kartalla.

Anttilan tilakeskuksen piknik-alue
Anttilan tilakeskuksen rannalla sijaitseva piknik-alue pitää sisällään useampia piknik-pöytiä, kaksi monikäyttöistä grilliä, tuoreeltaan valmistuvan puuvajan ja Tuusulan historiasta kertovilla kuvilla verhoillun roska-astian.

Kehittämissuunnitelmassa myös aikajänne nähdään keskeisenä voimavarana. Suunnitelmia ja toteutuksia tehdään siinä tahdissa, missä kaikki alueeseen liittyvä tietämys, kokemukset ja asukkaiden mielipiteet sekä myös muuttuvat tulevaisuuden vaatimukset, voidaan ottaa huomioon. Kehittämissuunnitelma oli asukkaiden nähtävillä maalis-toukokuussa 2021 ja suunnitelmaa esiteltiin 22.4.2021 virtuaalisessa asukastilaisuudessa.

Tutustu 15.11.2021 Tuusulan kunnanhallituksessa hyväksyttyyn Anttilan tilakeskuksen rannan virkistyskäytön kehittämissuunnitelmaan. Kehittämissuunnitelma etenee seuraavaksi valtuustoon, jolle kunnanhallitus ehdottaa suunnitelman merkitsemistä tiedoksi alueen jatkosuunnittelun valmisteluaineistona. 

Lisätiedot:
Kaavasuunnittelija Teija Hallenberg, p. 040 314 3039, teija.hallenberg@tuusula.fi
Tuusulanjärven ja jokilaakson alueen kehittämisohjelman projektipäällikkö ja kaavasuunnittelija Terhi Wermundsen, 040 314 3065, terhi.wermundsen@tuusula.fi

Takaisin