Uusia toimintoja Kirkes-verkkokirjastossa

Kirkes-verkkopalvelussa voit nyt muuttaa kirjastokorttisi osoitetietoja, jäädyttää varaukset ja tallentaa lainahistorian. Näihin tarvitset vain kirjastokortin numeron ja PIN-koodin.

Osoitteenmuutos

Osoitteenmuutos on täytynyt aiemmin käydä ilmoittamassa kirjastolla, mutta nyt voit tehdä sen myös Kirkes-verkkopalvelun kautta. Väestötietojärjestelmään tehty muuttoilmoitus ei tavoita kirjastoa, eli osoite on itse muistettava vaihtaa kirjaston tietoihin.

Voit tehdä osoitteenmuutoksen kirjautumalla Kirkes-Finnaan, menemällä omiin tietoihisi ja klikkaamalla kohtaa "Tee osoitteenmuutospyyntö". Samalla sivulla voit myös muuttaa kortin tiedoissa olevaa sähköpostia ja puhelinnumeroa sekä laittaa päälle lainaushistorian.

Lainahistorian tallennus

Lainaushistorian tallentaminen tarkoittaa sitä, että kaikki lainaamasi aineisto tallentuu omiin tietoihisi Kirkes-verkkopalveluun. Kirjaston henkilökunta ei näe lainaushistoriaasi, mutta voit itse käydä selaamassa lainaamaasi ja palauttamaasi aineistoa. Huomaa, että lainaushistoria alkaa kertyä vasta tallentamispäivästä alkaen, eli se ei näy takautuvasti.

Tallennettava lainaushistoria löytyy omalta tililtäsi Lainaushistoria-linkin takaa. Saat sen päälle omista tiedoistasi kohdasta Lainaushistorian säilytys. Jos olet laittanut lainaushistorian päälle jo Kirkes-Finnaa edeltävässä verkkokirjastossa, se on oletuksena edelleen päällä.

Varausten jäädyttäminen

Varausten jäädyttäminen on kätevää, kun tiedät, ettet pääse kirjastoon lähiaikoina esimerkiksi loman takia tai lukemista odottelee jo iso pino kirjastosta lainattuja kirjoja. Jäädytetty varaus etenee jonossa normaalisti, mutta jos varauksesi sattuu jäädytyksen aikana etenemään jonon ensimmäiseksi, varausta ei toimiteta sinulle ennen kuin olet vapauttanut varauksen. Varausta ei voi jäädyttää, jos se on jo matkalla kirjastoosi tai odottaa sinua varaushyllyssä.

Tee näin:

  • Kirjaudu omiin tietoihisi kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla.
  • Siirry varauksiin.
  • Valitse varaukset, jotka haluat jäädyttää ja klikkaa "muokkaa valittuja varauksia".
  • Valitse Jäädytyksen tilaksi "Jäädytä (keskeytä väliaikaisesti)". Voit halutessasi valita, mihin asti jäädytys on voimassa.
  • Jos haluat vapauttaa jäädytyksen etkä ole asettanut viimeistä jäädytyspäivää, valitse Jäädytyksen tilaksi "Vapauta (poista väliaikanen jäädytystila)".

03.12.2021

Takaisin