Vesilintujen ruokinta Jokipuistossa kielletään rottaongelman ratkomiseksi

10.01.2022 klo 13.35

Sorsien ruokkiminen on monille mukavaa ajanvietettä. Moni ei tule kuitenkaan ajatelleeksi ruokkivansa samalla myös rottia.

Hyrylän Koskenmäen Jokipuistossa on havaittu vakava rottaongelma. Rotat ovat tehneet tuhoa Koskenmäen jätevesipumppaamolla. Rottien torjumiseksi on ryhdytty toimepiteisiin, mutta torjuntatoimenpiteiden tehokkuutta nakertaa lintujen jatkuva ruokkiminen viereisessä Jokipuistossa, minkä ansiosta rotilla on jatkuvasti runsaasti ravintoa helposti saatavilla. Tästä syystä Tuusulanjoen rannalla Jokipuiston alueella lintujen ruokinta kielletään kokonaan. Vesilintujen ruokinta suositellaan jätettävän väliin myös muualla Tuusulan alueella.

Rotat eivät ole yksinään Koskenmäen alueen ongelma vaan niitä voi tavata ympäri Tuusulaa. Siksi myös yksityispihoilla ja muilla alueilla tulisi kiinnittää huomiota lintujen ruokintaan. Huonosti hoidetut lintujen ruokinta-automaatit tarjoavat rotille ravintoa ja saattavat levittää tauteja. Lintujen oikeaoppisesta talviruokinnasta lisää Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen tiedotteessa.

 

Lisätietoja


Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, Miia Suurkuukka p. 040 314 471

Tuusulan vesihuoltoliikelaitos, Lassi Jutila p. 040 314 3141

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin