Kirjailija Dess Terentjeva ottaa haltuun Tuusulan kirjastojen sosiaalisen median kanavat

10.02.2022 klo 13.20

Tuusulan kirjastoissa välitetään lukuiloa nuorten omissa kanavissa nuoria puhuttelevalla tavalla. Suosittu kirjailija Dess Terentjeva somettaa eli toimii sosiaalisessa mediassa kertoen lukemisesta, kirjallisuudesta, kirjallisuuden ilmiöistä ja työstään sanojen ammattilaisena ystävänpäivästä toukokuuhun asti.

Tavoitteena on välittää lukuiloa uusille potentiaalisille lukijoille ja kirjojen ystäville ikäjakaumassa 13-29-vuotiaat. Digitaalisena tapahtuva lukemisen edistäminen kuuluu Lukisinko-sanalinko-lukuhankkeeseen.

- Idea yhteistyöstä kirjailijan kanssa syntyi miettiessäni, miten kirjallisuuspuhetta voisi välittää nuorille mielenkiintoisesti, eläväisesti ja helposti lähestyttävällä tavalla. Lukuiloa ja puhetta kirjallisuudesta olisi hyvä tuoda esiin tuoreesti ja nuorille tutussa ympäristössä. Tämä on yksi sellainen kokeilu, kertoo lukuhankkeen projektikoordinaattori Karolina Ajanki.

Tuusulan kirjastojen henkilökunnan mielestä yhteistyö kirjailijan kanssa on toivottua. Tuusulassa vastaavanlaista digialustoilla toimivaa lukemisen edistämistä ei ole aiemmin toteutettu.

- Toiveena lukuhankkeessa on, että mielikuva lukemisesta muuttuisi positiivisemmaksi. Samalla toivotaan, että yhä useampi nuori innostuisi lukemisesta ja ryhtyisi käyttämään kirjastoa, sanoo vs. kirjastotoimenjohtaja Riikka Mustajärvi.

Lukemisen mielikuvat kaipaavat päivitystä

Kirjailijat voivat toimia esikuvina lukemaan innostamisessa.

- Nuortenkirjailijat tuovat esiin kirjallisuutta some-alustoille todella freesisti ja mukaansatempaavasti. Dess on yksi heistä. Hän on määrätietoinen ja kunnianhimoinen kirjailija, joka toimii somessa suvereenisti ja kertoo kirjallisuudesta mielenkiintoisella otteella, Ajanki kuvailee.

Kirjailija Terentjeva toimii Tuusulan kirjaston Tiktokissa ja Instagramissa. Terentjeva liittyy myös toiminnalliseen lukupiiriin, joka alkaa ystävänpäivänä Hyrylässä. Lukupiirissä luetaan Terentjevan säeromaani Ihana ja tehdään kirjaan liittyen sanataidetta. Sekin on osa lukuhankkeen toimintaa. Kohderyhmänä ovat yli 13-vuotiaat nuoret.

- Olen yrittänyt valita lukupiiriin kirjan, joka puhuttelisi nuoria. Kirja on ohut, helposti lähestyttävä ja kaunis. Se kertoo ihastuksesta ja sukupuolen sekä seksuaalisuuden moninaisuudesta. Halusin valita aiheen, joka koskettaa kaikkia. Rakkaus on sellainen. Lisäksi kirjan lajityyppi säeromaani puhutteli. Säeromaani tarkoittaa, että teksti on jaettu runon tapaan säkeisiin, Ajanki kertoo.

Dess Terentjeva on Tuusulan kirjaston sosiaalisen median kanavilla Tiktokissa tilillä @tuusulankirjastot ja Instagramissa tilillä @tuusulankirjasto 14.2.-31.5.2022.

Lukupiiri kokoontuu pääkirjastolla Hyrylässä viitenä maanantaina klo 15-16. Päivämäärät ovat 14.2., 28.2., 7.3., 14.3. ja 21.3. Ilmoittautuminen ja lisätiedot lukupiiristä: karolina.ajanki@tuusula.fi

Lisätiedot
Karolina Ajanki
Lukuhankkeen projektikoordinaattori
0403143478
karolina.ajanki@tuusula.fi

Takaisin