Roska-astiat puhuttavat – kerro missä sinä kaipaat roska-astiaa!

15.03.2022

Roska-astioiden määrä, sijoittelu ja täysinäisyys ovat yksi isoimmista kuntalaispalautteen aiheista. Roska-astiat kiinnostavat jatkuvasti myös Tuusulan osallistavassa budjetoinnissa (osbu). Tämän vuoden osbussa asukkaat äänestivät roska-astioiden puolesta 11 000 eurolla.  

Kysely uusien roska-astioiden sijoittelusta käynnissä 1.4. saakka

Nyt kysytään asukkailta uusien roska-astioiden sijoittelusta. Missä paikoissa roska-astioiden tarve on suurin? Kerro se meille karttakyselylläKyselyyn voi vastata 1.4.2022 mennessä.

Osallistavan budjetoinnin roska-astiat lisätään kunnan omistamille alueille. Sijoittelussa täytyy huomioida myös esimerkiksi roska-astioiden etäisyys asuinpihoihin, tyhjennyksen mahdollisuus sekä aurauksen mahdollistaminen. Roska-astioiden sijoittelun yhteydessä saatettaneen ottaa käytöstä vanhoja roskakoreja esimerkiksi sellaisista leikkipuistoissa, joissa niitä on liian monta käyttäjämäärään suhteutettuna. 
 

Tuusulassa on tällä hetkellä yli 500 roska-astiaa kulkuväylien varsilla, puistoissa ja muilla viheralueilla. Näiden lisäksi kunnan hoitamia roska-astioita on julkisten rakennusten yhteydessä. Nykyisten roska-astioiden sijainteja voit tarkastella Tuusulan karttapalvelusta.

Keväisin lumikinosten alta paljastuvat koiranjätökset  

Roska-astioita kävelyreittien varrella kaipaavat etenkin koiranulkoiluttajat. Jätösten kerääminen on jokaisen koiranomistajan vastuulla. Siivomatta jääneet koirankakat ovat myös huomattava tautiriski muille koirille. Kaikkiin kunnan roska-astioihin saa laittaa koiran jätöksiä, erillisiä koirankakkaroskiksia ei Tuusulassa ole.  

Asiakaspalvelu TuusInfosta saa hakea ilmaiseksi Koirankakkaroskis-tarran, jonka voi laittaa oman talon ulkoroskikseen. Tarra kertoo ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että tähän roskikseen saa pudottaa koirankakkapussiin noukitut jätökset. Tarralla helpotat koiranulkoiluttajan arkea ja autat pitämään lähialueesi siistimpänä. 

Lisätiedot:
Yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen. p. 040 314 4333, laura.turpeinen@tuusula.fi 

Takaisin