Lasten kesän 2022 taideleireille ilmoittautuminen on alkanut

16.03.2022

Kuva_Seikkailutaidekoulu

Tuusulan kulttuuripalvelut järjestää koulujen ensimmäisillä kesälomaviikoilla taideleirejä 7-12 -vuotiaille lapsille Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella. Leireillä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tutustua eri taiteenlajeihin ja päästä kokeilemaan uusia harrastuksia. Leirit järjestetään arkipäivisin klo 10-15.

Leikkiteatteri ry vastaa Hyrylän ja Jokelan leirien sisällöstä. Leikkiteatteri-yhdistys ry on valtakunnallinen lastenkulttuuri- ja nuorisojärjestö, joka päätoimintanaan järjestää lapsille ja varhaisnuorille lapsilähtöistä kesätoimintaa Leikkiteatteri-kurssien muodossa. Tämän vuoden teemana yhdistyksellä on merirosvot ja aarrejahti.
Kirkonkylän koululla järjestetään teatteri- ja draamaseikkailualeiri 6.-9.6. Leirillä koetaan teatterin ohella jännittäviä hetkiä draamaseikkailuissa, joissa sukelletaan merirosvojen ja merenneitojen maailmaan. Seikkailun aikana kohdataan jännittäviä hahmoja, jotka opettavat lapsille uusia taitoja. Leirin ohjaajina toimivat teatteri-ilmaisun ohjaajat Vilma Salmi ja Kiisu Tuomi.
Toinen Leikkiteatteri ry:n taideleiri pidetään Jokelan nuorisotilassa 13.-16.6. Leirin painotus on teatterissa ja musiikissa. Leirillä luodaan ja sävelletään yhdessä teemaan sopiva kappale. Ohjaajien soitinten lisäksi leiriläiset käyttävät musiikin tuottamiseen omaa kehoa ja itse askartelemiaan instrumentteja. Leirille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa osaamista soitinten soittamiseen. Jokainen yksilö on musikaalinen omalla tavallaan. Leirin ohjaajina toimivat teatteri-ilmaisun ohjaaja Heini Vahtera ja musiikkipedagogi Jasmin Ahfnef.
Kellokosken nuorisotilassa järjestetään seikkailutaideleiri 13.-16.6. Seikkailutaideleirillä tutkitaan Kellokoskea yhdessä seikkaillen ja taiteillen! Seikkailuretkien pohjalta tehdään taideteoksia eri tekniikoilla kuten piirtämällä, maalaamalla ja seikkailuvalokuvaamalla. Lisäksi opetellaan majanrakennusta, aarteenmetsästystä, retkikeitinpopcornien tekemistä ja muita seikkailutaiteilijan tärkeitä taitoja. Seikkailutaidekoulu on kuvataiteen ulko-opetukseen erikoistunut taidekoulu, joka on toiminut vuodesta 2017 järjestäen lapsille työpajoja, kursseja ja kesäleirejä. Leirin opettajina toimivat Seikkailiutaidekoulun kuvataideopettajat Satu Sipilä ja Verna Kuntsi.

Jokaiselle taideleireille mahtuu 18 osallistujaa. Neljän päivän leirit maksavat 60 euroa ja leirimaksuun sisältää ruokailu.
Ilmoittautuminen alkaa 16.3.2022 Tuusulan kunnan verkkokaupassa.
https://shop.tuusula.fi/tuote/teatteri-ja-draamaseikkailuleiri-7-12-vuotiaille-3-9-6/
https://shop.tuusula.fi/tuote/seikkailutaideleiri-7-12-vuotiaille-13-16-6-2022/
https://shop.tuusula.fi/tuote/teatteri-ja-musiikkileiri-7-12-vuotiaille-13-16-6-2022/
Leiri maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja ilmoittautuminen on sitova.

Lisätiedot:
www.tuusula.fi/taideleirit
kulttuurituottaja Lotta Mikkonen, Tuusulan kulttuuripalvelut
lotta.mikkonen@tuusula.fi, 040 314 3437

Takaisin