Kirkonkylän kampuksen rakentaminen on käynnistynyt

30.03.2022

Tuusulan mittaviin rakennushankkeisiin kuuluvan Kirkonkylän kampuksen rakennustyöt ovat alkaneet vanhan koulurakennuksen purkutöillä. Projekti kestää kaikkiaan parisen vuotta. 

 

Kirkonkylän kampuksen rakennusprojekti on polkaistu käyntiin. Hanke on alkanut väistötilojen siirtämisellä ja vanhan koulurakennuksen purkamisella. 

– Halusimme taata lapsille ja koulun henkilökunnalle mahdollisimmat turvalliset olosuhteet. Siirsimme siksi väistötilat Järvenpääntien toiselle puolelle Tuuskodon viereen, kertoo Tuusulan kunnan ohjelmapäällikkö Katerina Zaitseva. 

Työvaiheista ensimmäisenä puretaan vanha, huonokuntoinen koulurakennus. Rakennusprojektissa on otettu huomioon ympäristöystävällisyys ja ekologisuus usein eri näkökulmin.  

– Hyödynnämme esimerkiksi kiertotaloutta rakentamalla piha-alueelle meluvallin rakennuksen purkamisesta syntyneestä murskasta. Näin purkujätettä ei tarvitse kuljettaa kierrätysasemalle.  

Kampukselle asennetaan myös aurinkopaneelit ja sähköautojen latauspisteet, ja valittu kaukolämpö on 100 prosenttisesti hiilineutraalisti tuotettua. 

 Varhaiskasvatusta ja opetusta kahdella kielellä 

 Kirkonkylän kampukselle sijoittuvat suomenkielinen ja ruotsinkielinen alakoulu sekä päiväkoti, jossa annetaan varhaiskasvatusta suomen ja ruotsin kielellä. 

Kampuksen on määrä toimia asukkaiden kohtaamispaikkana koulun ja päiväkodin aukioloaikojen ulkopuolella.  

Kirkonkylän kampukselle on rakentumassa yhteisiin tiloihin niin sanotut näyttämöportaat, joita on mahdollisuus hyödyntää oleiluun ja esitysten katsomiseen, liikuntasali ja lähes ravintolatasoa oleva ruokasali.   

Suunnittelua jatketaan asukkaiden kanssa 

Kampuksen piha-alueen on määrä jatkaa lähiliikuntapaikkana ja sen toimintaa on tarkoitus kehittää kaikkien asukkaiden tarpeisiin.  

– Kirkonkylän kampuksen toimintakulttuurin luominen on käynnistymässä vähitellen. Tarkoituksenamme on suunnitella kampuksen käyttöä vielä yhteistyössä kuntalaisten kanssa. 

Kirkonkylän kampus valmistuu kesään 2024 mennessä, ja se otetaan käyttöön elokuussa 2024. 

 

Läs artikel på svenska  

Tutustu monitoimikampukseen Tuusulan kunnan verkkosivuilla: tuusula.fi/kirkonkyla

Artikkeli Tuusula rakentaa 2022-2023 –lehdessä 

Teksti: Minna Luoma 

Takaisin